Teknoloji

TP-Link’in ilk Wi-Fi 6 modemi ve Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu

tp-link wi-fi 6 deco

Ağ ürünleri denilince akla gelen ilk markalardan biri olan TP-Link, son zamanlarda özellikleri mesh, diğer bir deyişle örgü tipi ağ ürünleriyle adından söz ettiriyor. Evden çalışma ve uzaktan nedeniyle tüketicilerin evlerindeki Wi-Fi performansına verdiği önem arttı ve evin her noktasında kesintisiz bir bağlantı çözümü için en iyisinin “mesh” tipi ağlar olduğu düşünülüyor. TP-Link de Deco serisi ürünleriyle bu alanda iddialı seçenekler sunuyor. Giderek yaygınlaşan Wi-Fi 6 teknolojisinin Türkiye’de temsil edildiği ilk TP-Link ürünü de Deco ailesine mensup olacak. TP-Link bu ürünün ne olacağı ve Türkiye’ye geliş tarihi ile ilgili bilgiler paylaştı.

TP-Link Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, şu anda Wi-Fi 6 özelliği barındıran en zengin ürün yelpazesinden birine sahip olduklarının altını çizdi. Çok sayıda yönlendirici (router), menzil genişletici (range extender), ağ adaptörü modellerinin yanı sıra Wi-Fi 6 teknolojisine sahip mesh çözümlerinin bulunduğunu kaydetti. Wi-Fi 6’lı ilk modemi de önümüzdeki ay satışa sunacaklarını söyleyen Dinçer, “Wi-Fi 6’lı ilk modemimiz de mesh destekli Deco ailesinin bir üyesi olacak. Temmuz ortasında Wi-Fi 6’lı modem olan Deco X20-DSL’i Türkiye’de satışa sunmayı planlıyoruz.” dedi.

Mesh ağ sistemleri olan Deco ürün ailesinin çok genişlediğini söyleyen Dinçer, “Her kullanıcı tipine uygun bir Deco modelimiz var. Giriş seviyesi modellerden Mesh ve powerline teknolojilerini birleştiren hibrid Mesh modeline, IoT destekli modelden Wi-Fi 6 teknolojili modellere değin zengin bir mesh ailesine sahibiz ve bu açıdan rakibimiz yok. Bu ailemizi sürekli genişletmeyi sürdürürken bir yandan da yeni gelen her ağ çözümümüz TP-Link’in mesh platformu olan OneMesh desteğine sahip oluyor.” dedi.

İLGİLİ HABERLER