Teknoloji

TP-Link Neffos X1 ve X1 Max incelikleriyle dikkat çekiyor

tp-link neffos x1 TP-Link, Neffos serisinin yeni üyelerini IFA 2016’da tanıttı. Ana materyal olarak metal tercih edildiği için ortaya tasarım bakımından şık cihazlar çıkıyor. Kenarlara doğru incelen çift kavisli arka panel, telefonun daha ergonomik bir his sağlamasının önünü açıyor. İncelen tasarım, Neffos X1 ve X1 Max’ın en ince akıllı telefonlar arasına girmesini sağlıyor. X1 Max’ın kenar kalınlığı 2.75 mm.’ye kadar iniyor. X1’de ise bu rakam 2.95 mm. oluyor.

İnce profillerine rağmen, akıllı telefonların her ikisinin kenarında da bir ses kapatma tuşu bulunuyor. Telefonda yivli kenarlar ve 0.6 mm. kalınlığında bir ekran çerçevesi yer alıyor. Telefonda ekranın kasaya oranı ise yüzde 76 olarak gerçekleşiyor. Her iki telefonda da in-cell teknolojisi kullanılırken, X1 Max’ın ekranı 2.5D Gorilla Glass ile kaplanmış. X1 Max’ta 5.5 inç bir ekran olduğunu belirtmekte fayda var.

Standart X1’in 5 inç ekranı ise 1280 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. Akıllı telefonda sekiz çekirdekli 1.8 GHz Helio P10 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik edecek bellek ve dahili hafıza seçenekleri ise ikiye ayrılıyor. 2 GB RAM ve 16 GB veya 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanından oluşan paketler kullanıcılara sunuluyor. Neffos X1’in dahili depolama alanı microSD kart ile genişletilebiliyor. 13 megapiksel arka kamerayı 5 megapiksel ön kamera tamamlıyor. Telefon enerjisini 2250 mAh kapasiteli pilinden alıyor

TP-Link Neffos X1 Max da Helio P10 işlemciyle geliyor

TP-Link Neffos X1 Max da Helio P10 işlemci bulunuyor. Ancak işlemci hızı 2.0 GHz’ye yükseliyor. Kullanıcılar 3 GB RAM ve 32 GB ROM ya da 4 GB RAM ve 64 GB ROM’dan oluşan paketler içinden tercih yapabilecek. microSD kart ile dahili depolama alanı genişletilebilecek. Arka ve ön kameralarda ise X1 ile herhangi bir fark bulunmuyor. X1 Max’ta batarya kapasitesi 3000 mAh’ye çıkıyor. TP-Link Neffos X1, yılın dördüncü çeyreğinde 199 avroluk fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Neffos X1 Max içinse 249 avro ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER