Teknoloji

TP-Link Deco M9 Plus akıllı ev cihazlarını kontrol edebiliyor

tp-link deco m9 plus

tp-link deco m9 plusTP-Link yeni mesh ağ yönlendirici cihazı Deco M9 Plus’ın duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni model selefine göre hız ve akıllı ev özellikleri anlamında dikkate değer iki yenilikle birlikte geliyor.

Yeniliklerden ilki, bunun iki yerine üç bantlı bir ağ yönlendiricisi olması. Böylelikle daha yüksek hızlara imkan sağlayacaktır. Diğer çoğu üç bantlı ağ yönlendiricileri gibi, Deco M9 Plus da ağ yönlendirici birimleri arasında iletişim için özel bir ağ kuruyor. Böylelikle telefon ve bilgisayarın bağlı olduğu ağlar arasında daha hızlı işlem gerçekleşiyor.

TP-Link’in ilk mesh Wi-Fi ürünü olan Deco M5 çift bantlı bir modeldi. Bu, çoğu ağ yönlendiricisinin genellikle desteklediği bir özellik ve bunlar daha ucuza satılıyor. Ancak şu anda çoğu mesh sistemi hem iki hem de üç bant seçeneklerini sunuyor. Bu nedenle M9 Plus’ın ayırt edici bir ürün olduğunu söyleyemeyiz.

Sıra dışı olan ise TP-Link’in eklediği ek akıllı ev özellikleri. M9 Plus ZigBee adı verilen ve birçok akıllı ev cihazının kullandığı bir kablosuz protokol olan ZigBee’yi destekliyor. Böylelikle ağ yönlendiricisi akıllı lamba, ışık düğmesi, kapı kilidi veya benzeri, düşük güç tüketimli cihazlara bağlanabiliyor. Ayrıca ağ yönlendiricisi Bluetooth desteğine de sahip.

Ağ yönlendiricisi ve ona bağlı olan herhangi bir akıllı cihaz TP-Link’in Deco uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor. TP-Link, Alexa ve IFTTT ile de entegre edilebildiğini söylüyor. Böylelikle bağlı cihazları kullanma ve kontrol etme noktasında daha fazla seçenek elde ediliyor.

ZigBee cihazlarından destek almak için genellikle ayrı bir merkez birim cihazı satın almak gerekiyor. Bu nedenle Deco M9 Plus’ın sahip olduğu özellik, TP-Link’in ürününün akıllı ev sistemi kurmak isteyenler için tercih edilmesini sağlayabilir.

TP-Link Deco M9 Plus yurt dışında 180 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. İkili paketi de 300 dolara satılıyor. Karşılaştıracak olursak, Linksys’in ikili, üç bant destekli Velop cihazları da 300 dolara satılıyor. Türkiye’de resmi satışı yapılmayan bu paketi GittiGidiyor’da 4500 TL’ye yakın bir fiyattan satın almanız mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER