Ulaşım

Toyota ve Panasonic’ten elektrikli otomobiller için iş birliği

toyota panasonic
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Toyota ve Panasonic, elektrikli otomobillerde kullanılacak bataryaları geliştirmek ve üretmek için güç birliğine gidiyor. İki Japon şirket, birlikte Prime Planet Energy and Solutions isimli bir şirket kuruyor. Bu şirket, 1 Nisan itibarıyla kare şeklindeki prizmatik hücrelerin üretimine başlayacak. Şirket ilk etapta yaklaşık 5 bin 100 kişiye istihdam sağlayacak.

Prime Planet Energy and Solutions hisselerinin yüzde 51’i Toyota’ya ait olacak. Şirketin ürettiği piller, Toyota’nın dışındaki markaların elektrikli otomobillerinde de kullanılacak. Yeni güç hücresi formatları geliştirmek de Prime Planet Energy için belirlenen hedefler arasında yer alıyor.

Panasonic ve Toyota’nın konuyla ilgili olarak yaptığı ortak açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bataryalar; hem elektrikli otomobillere hem de diğer mobilite formlarına enerji sağlamak ve farklı türdeki çevresel sorunlara çözüm sunmak gibi önemli işlevlere sahip. Bu teknolojinin önümüzdeki dönemde insan hayatında merkezi bir rol üstlenmesi ve insanların yaşamlarını desteklemesini hedefliyoruz.”

Bu işbirliği hem Toyota hem de Panasonic açısından mantıklı görünüyor. Toyota’nın perspektifinden bakıldığında, batarya tedariğinin sürekli olması sayesinde elektrikli otomobil üretiminde hız kazanmak mümkün olabilir. Panasonic ise bu anlaşma sayesinde giderek büyüyen elektrikli otomobil pazarında daha etkin bir rol üstlenebilir.

İLGİLİ HABERLER