Ulaşım

Toyota siber saldırı nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kaldı

toyota android auto
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Toyota en önemli tedarikçilerinden birine yapılan siber saldırı nedeniyle ana vatanı Japonya’daki tüm tesislerinde üretimi durdurmak zorunda kaldı. Konuyla ilgili olarak şirketin internet sitesinde şu ifadeler yer alıyor: “Bölgesel bir tedarikçimizde (Kojima Industries Corporation) meydana gelen sistem hatası nedeniyle 1 Mart Salı günü Japonya’daki 14 fabrikamızda bulunan 28 hatta üretimi durdurmak zorunda kaldık.”

Kojima, Toyota için otomobillerin klima ve direksiyonlarında da kullanılan parçalar üretiyor. Bu parçalarda bir sorun olmadığı belirtilse de, saldırı nedeniyle Kojima’nın Toyota’yla iletişim kuramadığı ve üretimi denetleyemediği ifade edildi. Sorunun Toyota’nın “anında üretim” olarak adlandırdığı üretim sistemini etkilediği belirtildi. Bu sistem çerçevesinde ilgili parçalar Toyota’nın fabrikalarına kurulumdan hemen önce geliyor. Böylelikle şirketin stokta parça tutması gerekmiyor.

Toyota’nın açıklamasında siber saldırıdan bahsedilmiyor. Ancak Kojima’dan yapılan açıklamada, siber saldırı yapıldığı doğrulandı. Kojima tarafından konuyla ilgili olarak Nikkei’ye gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bir tür siber saldırıya hedef olduğumuz doğru. Hâlâ hasar tespit sürecindeyiz ve işleri yeniden yoluna koymak için acele ediyoruz. Bir numaralı önceliğimiz Toyota’nın üretim sisteminin yeniden başlatılabilmesi.”

Kojima’ya gerçekleştirilen siber saldırı, Toyota dışında kamyon üreticisi Hino Motors’u ve Daihatsu’yu da etkiledi. Siber saldırının kaynağı ve detayları henüz bilinmiyor. Toyota’dan üretimin tekrar başlayacağı zaman konusunda bilgi verilmezken, soruşturmaya resmi kurumların da dahil olduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER