Manşetler

Toyota jailbreak edilmiş iPhone’lar için sunduğu temayı Apple’ın şikayeti sonrası geri çekti

Toyota iOS için bir tema hazırladı, ancak iPhone kullanıcılarının bu temayı kullanabilmeleri için cihazlarını jailbreak etmeleri gerekiyor. Geçtiğimiz ayın sonundan beri gayri resmi Cydia uygulama mağazası üzerinden dağıtılan bu tema için bu hafta başında yayınlanan reklamların ardından Apple Toyota’ya açık bir sitemde bulundu.

ModMyI’den Kyle Matthews’ın belirttiğine göre Apple Toyota ile bağlantıya geçerek temanın kaldırılmasını istedi. Toyota da Apple ile olan iyi ilişkilerinin bozulmaması adına projeyi hazırlayan Velti adlı reklam ajansına temayı geri çekmesi için direktif verdi. Matthews tema projesinin Nisan 2010’dan beri üzerinden çalışılan bir proje olduğuna dikkat çekti.

Her ne kadar cihazı jailbreak etmek yasal bir hareket olsa da, Apple cihazlarını jailbreak eden kullanıcılara karşı hırçın bir tavır sergiliyor, söz konusu harekette bulunanların cihazlarını garanti kapsamı dışına çıkaracağını söylüyor. Jailbreak edilen cihazlarda Apple’ın resmi App Store uygulama mağazası bypass edilebiliyor, bu da Apple’ın gelirlerine darbe vurmak anlamına geliyor. Sanıyoruz ki, Apple’ın esas endişesi buradan geliyor.

İlgili – ModMyI

İLGİLİ HABERLER