Ulaşım

Toyota’nın ilk yeni nesil elektrikli otomobili Lexus markasıyla çıkacak

toyota lexus

Toyota yeni nesil elektrikli otomobillerinden ilkini Lexus markasıyla çıkaracak. Bu otomobilleri 2026 itibarıyla yollarda görmek mümkün olacak. Bu değişiklik Japon otomotiv devinin yeni elektrikli otomobil stratejisi çerçevesinde gerçekleştirilecek. Şirket yavaş ve pahalı olan mevcut elektrikli otomobil üretim sürecini yenilemeyi planlıyor.

Toyota bir taraftan da mevcut elektrikli otomobil filosunu büyütmeye devam edecek. Şirketin portföyünde şu an için elektrikli SUV’lar bZ4X ve Subaru Solterra bulunuyor. Bu otomobillerle aynı platform üzerinde geliştirilen Lexus RZ 450e SUV ise henüz piyasaya çıkmış değil.

Hâlihazırda Lexus’un başkanlığını yürüten Koji Sato, 1 Nisan itibarıyla Toyota’nın CEO’luğunu Akio Toyoda’dan devralacak. Sato yeni nesil batarya taşıyan elektrikli otomobillerin en kısa sürede hazır hâle gelmesinin öncelikler arasında olduğunu belirtti.

Toyota elektrikli otomobil dönüşümünde yavaş kalmakla suçlanmıştı

Japon otomotiv devinin elektrikli otomobil dönüşümünde yavaş kaldığına dair eleştiriler yıllardır dillendiriliyor. Uzun süre boyunca odak noktasını hibrit araçlar olarak belirleyen şirketin hidrojenle çalışan otomobillerle de fazla zaman kaybettiği belirtiliyor.

Şirketinin çok yönlü bir yaklaşım benimseyeceğini söyleyen Sato, şirketin hibrit modeller sunmayı da sürdüreceğini dile getirdi. Sato müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda seçenek havuzunu geniş tutmayı hedeflediklerini vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER