Ulaşım

Toyota elektrikli otomobil pazarında vites yükseltmeye hazırlanıyor

toyota android auto

toyota elektrikli otomobilToyota elektrikli otomobil pazarında 2020’ler için uzun vadeli plan ve hedeflerini ortaya koyan şirketler arasına katıldı. Japon otomotiv devi, giderek katılaşan emisyon standartlarını karşılayabilmek adına portföyündeki elektrikli ve hidrojen yakıt hücresiyle çalışan araç sayısını artırmayı planlıyor.

Toyota, 2016’da dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmuştu. Şirket, bu başarısını sürdürmek adına 2020’lerin başları itibarıyla en az 10 elektrikli aracı yollara çıkarmış olmayı hedefliyor. Elektrikli otomobil yolculuğuna Çin’den başlamayı planlayan şirket, daha sonra bu yolculuğu küresel ölçeğe taşıyacak. Toyota, 2030’a kadar en az 5.5 milyon elektrikli araç satmayı planlıyor. Bu araçların 1 milyonluk kısmını ise tamamen elektrikle veya hidrojen yakıt hücresiyle çalışan “sıfır emisyonlu” araçların oluşturması öngörülüyor.

Elektrikli otomobil pazarında Nissan gibi rakiplerinin gerisinde kalan Toyota için söz konusu plan büyük bir atılım anlamı taşıyor. Toyota benzin ve elektrikle çalışan hibrit motorlu araçlarda pazar lideri olsa da, bu liderliği elektrikli otomobillere taşıyabilmiş değil. Şirket, uzun menzilli elektrikli araçlar geliştirme konusunda da General Motors ve Volkswagen Grubu’nu geriden takip ediyor.

Elektrikli otomobil pazarında vites yükseltmeye hazırlanan Toyota, hibrit araçlardan da tamamen vazgeçmiyor. Şirket, bundan 20 yıl önce görücüye çıkardığı hibrit sistemini geliştirmeyi ve 2025 itibarıyla portföyündeki tüm modeller için hibrit motor seçenekleri sunmayı planlıyor.

Toyota elektrikli otomobil pazarı için işbirlikleri yapıyor

Toyota elektrikli otomobil pazarındaki şansını artırmak adına gittiği bazı işbirliklerini daha önce duyurmuştu. Japon otomotiv devi, geçtiğimiz eylül ayında Mazda ve Denso ile birlikte pil teknolojileri üzerine çalışacak bir şirket kurmuştu. Toyota her şeyi elektrikli hâle getirmek için geç kalmış gibi görünse de, otomotiv sektöründeki gücünü korumak için savaşmaktan geri kalmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER