Manşetler

Toshl Finance iOS Uygulama İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Günümüzün tüketime dayalı dünyasında parayı cüzdanda tutmanın giderek daha zor bir şey hale geldiği kesin. Pek çok insanın kredi kartları sayesinde daha cebine girmemiş parayı harcama imkanına kavuşmasının bu durumda önemli bir etken olduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır. Sağlanması oldukça güç olan bu kontrolün tesis edilmesindeyse tüketim çılgınlığının sembol olarak nitelendirilebilecek parçalarından biri dolaylı da olsa devreye giriyor. Sahipleri için tam teşekküllü bir asistan işlevi gören iOS cihazlar mali kontrol konusunda da çeşitli seçenekleri sahiplerinin önüne seriyor. Bu seçenekler arasında dikkat çekenlerden birisi de Toshl Finance.

toshl-1

Toshl Finance kullanıcılarına gelir giderlerini not etme, buna bağlı olarak mali durumlarını kontrol etme ve belli amaçlara yönelik bütçeler oluşturma imkanı sunuyor. Kullanıcılar Toshl Finance ile olan ilişkilerini kısıtlı tutma şansına sahip oldukları gibi kişisel tercihleri doğrultusunda servisi çok daha kapsamlı bir biçimde kullanabilirler. Ancak geniş kapsamlı bir kullanım planlayan kullanıcıların hesaplarını Pro’ya yükseltmelerinde fayda var. Pro’ya yükseltme işlemi aylık ya da yıllık abonelik üzerinden gerçekleştiriliyor. Aylık abonelik için ayda 3.59 TL ödemek gerekirken, yıllık abonelikte bu rakam 35.99 TL’ye çıkıyor. Hesabını Pro’ya yükselten kullanıcılar birden fazla özel bütçe oluşturma tekrarlanan gelir ekleme gibi özelliklere kavuşuyor.

toshl-2

Ancak uygulamanın kullanım beklenti ve sınırlarının iyi ayarlanması durumunda bir yükseltme olmadan da faydalı olabileceğini belirtmek gerek. Kullanıcılar aylık gelirlerini alt çubuk aracılığıyla ulaştıkları gelir sekmesine girdikleri zaman bu durum aylık kontrolün sağlanması konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Gelir düzeyi aylık olarak değişmeyen kullanıcılar gün içinde yaptıkları ya da ilerleyen dönemlerde yapacakları harcamaları uygulamaya girdikleri zaman oldukça verimli bir kontrol mekanizması oluşturabiliyorlar. Düzenli olarak yapılan harcamaların takibini de uygulama aracılığıyla tutmak mümkün. Böylelikle kullanıcılar rutin harcamalarını tekrar tekrar uygulamaya girme zahmetinden de kurtuluyor. Harcamaların Toshl Finance’ye girilmesi sırasında etiketler oldukça önemli bir yere sahip. Bu etiketler harcamaları sınfılandırmayı kolaylaştırırken, özel bütçe oluşturulduğu zaman da kullanıcıya yardımcı oluyor.

toshl-3

Alt çubukta tam ortada yer alan ”Sum up” (Toplam) ikonuysa kullanıcıya o ayki mali durumunu gösteriyor. Uygulama varsayılan olarak mali ay başlangıcını takvim ayı başlangıcıyla aynı tutsa da kullanıcının bunu değiştirme şansı var. Değişiklik için ekranın sol üst kısmında yer alan saat ikonuna dokunmak yeterli.

toshl-4

Daha önce belirlediği aylık gelirin kapsamında ya da bundan bağımsız bir özel bütçe oluşturmak isteyen kullanıcılarsa yine alt çubukta yer alan Bütçe ikonuna dokunarak bu isteklerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu bütçe kapsamında yapılan harcamalar için kullanıcıların ayrıyeten bir giriş yapması gerekmiyor. Bütçeye özel etiketlerin belirlenmesinin ardından kullanıcılar bu etiketler altında yaptıkları harcamaları bir kez uygulamaya girdikleri zaman özel bütçeden de bu giderin düşülmesi mümkün oluyor.

toshl-5

Kullanıcılar gelir ve giderlerini diledikleri takdirde e-postayla kendilerine ya da başkalarına da yollayabiliyorlar. Bu kayıtlar çeşitli formatlarda gönderilseler de .PDF, Excel ve Google Docs formatları için Pro kullanıcı olmak gerekiyor. Hesabında herhangi bir yükseltme yapmamış kullanıcılar gelir gider tablolarını sadece .CSV formatında gönderebiliyor. Dileyen kullanıcılar bu hesapları toshi.com adresine yükleyip, daha sonra başka bir cihaz üzerinden de erişim ve kontrol sağlayabilir.

toshl-6

Paranın giderek zor kazanıldığı günümüzde paranının kıymetini anlamak ve kontrolünü sağlamak çok daha önemli bir hale gelmiş durumda. Bu konuda tek başına gösterdiği çabanın yeterli olmayacağını düşününler için Toshl Finance makul düzeyde bir performans sergileyen bir mali kayıt uzmanı olarak imdada yetişiyor.

İlgili >> App Store

İLGİLİ HABERLER