Manşetler

Toshiba’nın ilk Android tableti Folio 100 Türkiye’de satışa çıkıyor

Toshiba’nın geçtiğimiz ayki IFA 2010 fuarında tanıttığı Android’li tableti FOLIO 100 fazla bekletmeden Türkiye’ye geldi. Öncelikle Toshiba’ya bizleri fazla bekletmediği için teşekkür edelim. Android 2.2 Froyo sürümüyle çalışan bu tablet kullanıcılara zengin bir multimedya deneyimi sunmayı amaçlıyor.

WiFi, 3G, Bluetooth, mini HDMI, USB gibi bağlantı desteklerine sahip olan Toshiba Folio 100 tablete Toshiba Store üzerinden de ücretsiz uygulama indirilebilecek. Adobe Flash 10.1 desteği de barındıran bu cihaz sayesinde Flash eklentili siteleri rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Bu ay içinde 599$ fiyat etiketiyle piyasaya çıkması beklenen Folio 100 bakalım TNB’nin koyduğu bin adetin üzerindeki satış hedefine ulaşabilecek m?

Ayrıntıları ve teknik özellikleri aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Toshiba İlk Android Tabanlı Tablet Bilgisayarını Türkiye’de Satışa  Sundu

FOLIO 100 medya tablet bilgisayar, Flash 10.1 desteği, WLAN ve Bluetooth ile zengin bir multimedya deneyimi sunuyor

Yeni medya tableti FOLIO 100, 25.7cm / 10.1?? ekranlı, dijital yaşamlarına her an eşlik edebilecek %100 taşınabilir ve çok amaçlı bir cihaz arayan kişiler için geliştirildi. Internet, sosyal ağlar ve medya tüketimine yönelik geniş uygulama ve hizmet seçenekleri içeren FOLIO 100, çok zengin bir multimedya deneyimi sunuyor. Kolay ve eğlenceli kullanımı ile FOLIO 100, Android 2.2. (Froyo) üzerinde çalışan ve Toshiba tarafından geliştirilen yüksek sezgisel grafik ara yüze sahip. FOLIO 100,  Ekim 2010 itibari ile Türkiye’de 599 usd fiyatı ile satışta.

Kişisel medya tabletinizle dijital hayatınızın keyfini çıkarın

Tnb A.ş Genel Müdürü Aytaç Biter, “FOLIO 100 medya tabletimiz, her an her yerde kullanımı kolay ve kesintisiz bir eğlence, sosyal ağ paylaşımı ve mobil internet deneyimi sunuyor. Android 2.2 sürümü üzerinde çalışan Tablet Folio’nun 10.2 inçlik ekranı var. Dokunmatik ekranlı tabletin 16 gigabayt dâhili hafızası ve 3 2 Gigabaytlık hafıza kartı desteği bulunuyor. NVIDIA Tegra 2 işlemcisi bulunuyor ve 7 saat pil ömrüne sahip. Kablosuz internet, 3G, Bluetooth, mini HDMI ve USB bağlantısı bulunan Folio 100, Toshiba Store’dan da uygulamaları ücretsiz indirilebilecek. Folio’nun, ayda bin âdetin üzerinde satmasını hedefliyoruz.”dedi

Pek çok faydalı uygulaması ile çok amaçlı ve yetenekli bir cihaz

FOLIO 100 geniş uygulama seçenekleri yüklenmiş halde sunuluyor: Uygulamalardan bazıları: Opera Mobile (internet tarayıcı), FBReader (e-kitap okuyucu), Document To Go® (ofis paketi), Evernote® (notlar için), Adobe® Flash 10.1 ve dâhili web kamera ile aile ve arkadaşlarla video bağlantısı yapmaya yarayan Fring® uygulaması.

Toshiba Market Place üzerinden yüklemelerle “Haydi müzik çalsın”

Medya tablet ayrıca, çeşitli multimedya yükleme seçeneklerine kolay erişim sağlayan bir hizmet olan “Toshiba Market Place” özelliğine sahip. 7 Dijital tarafından sunulan Music Place uygulaması, dünyanın en geniş müzik kataloglarından birine kolay erişim ve kolay senkronizasyon sağlıyor. Radio Place uygulaması çok sayıda IP radyoya erişim sağlıyor. App Place uygulaması sayesinde ise kullanıcılar, Folio 100 ile uyumlu uygulamaları yükleyebiliyorlar.

Dayanıklı ve güçlü bir kişisel cihaz

Yalnızca 14mm kalınlığında ve 760g ağırlığında olmasına rağmen FOLIO 100, güçlü Nvidia® TegraTM 2 işlemcisi sayesinde yüksek performans ve düşük pil tüketimi arasındaki dengeyi kurabiliyor. Yedi saate kadar dayanan pil ömrü, herhangi bir güç kaynağına gereksinim olmadan nerdeyse tam bir iş gününü geçirmenize yetiyor. Anında açılma özelliği sayesinde, tablet 30 saniyede kullanıma hazır hale geliyor. Cihaz üzerindeki 16GB depolama kapasitesi, müzik, video, e-posta ve diğer verileri saklarken SD kart aracılığıyla kapasite genişletilebiliyor.

Özellikler

  • CPU: Nvidia Tegra 2
  • 25.7cm (10.1”) ve 1024 x 600 piksel kapasitif multi dokunmatik ekran
  • Android 2.2 tabanlı
  • Cihaz üzerinde depolama kapasitesi: 16 GB
  • Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11 b/g/n), Mobil Geniş bant (yakında bazı model ve ülkelerde)
  • DLNA® uyumlu
  • 1 x mini HDMI®, 1 x USB 2.0 (istemci ve hub), SD/MMC Kart okuyucu
  • Adobe® Flash 10.1 Destekler
  • Akselerometre sayesinde ekrandaki görüntü dönebilir
  • 1.3 M piksel Web Kamera
  • Pil ömrü: 7 saat (65% internet gezintisi, 10% video oynatma, 25% bekleme)
  • Ağırlık: 760g
  • Boyut: 281mm x 181mm x 14mm
  • Yazılımlar (bir kısmı): Opera Mobile, Toshiba Media Player, FBReader, Fring, Document to Go, Evernote

İLGİLİ HABERLER