Teknoloji

Toshiba’nın ikili kamera modülüyle fotoğraflarda nesne silmek kolaylaşıyor

İstenmeyen nesneleri fotoğraflardan silmek mümkün, ancak bu işlem genellikle biraz sayısal düzenleme gerektiriyor ve işlem sonunda genellikle silinmiş alanda biraz olsun izler kalıyor. Toshiba’nın mobil cihazlar için geliştirdiği ikili kamera modülü sayesinde nesne farklı açılardan yakalanıyor ve bunlar fotoğraflardan daha kolay şekilde silinebiliyor.

toshiba-TCM9518MD-241213

TCM9518MD olarak adlandırılan bu ikili kamera modülü tablet PC, akıllı telefon gibi kameralı cihazlarda çalışabiliyor. Donanımın ilk örnekleri 31 Ocak 2014 tarihinden itibaren ilgili taraflara gönderimeye başlanacak.

Toshiba’nın belirttiğine göre, geliştirilen donanım iki adet çeyrek inç optik format 5 megapiksel CMOS kamera modülü barındıran ilk ikili kamera modülü olma özelliği taşıyor. İki adet 5 megapiksel kameranın kullanılması sayesinde 13 megapiksellik ölçeklenmiş görüntüler de elde edilebiliyor. Toshiba, bu modülün geleneksel 13 megapiksel kamera modüllerine göre daha düşük yüksekliğe sahip olduğunun da altını çiziyor. Yani bir cihaz içinde daha az yer kullanarak 13 megapiksel çözünürlükte fotoğrafların elde edilmesi mümkün kılınmış olacak.

İki kameranın kullanılması sayesinde cihazın fotoğraf çekim yetenekleri mevcut tek kameralı ürünlere göre daha iyi hâle gelecek. Örneğin bu modülü destekleyen bir kamera uygulamasıyla kullanım sırasında, ikili kamera modülü odaklama-odak uzaklaştırma ve yukarıda bahsettiğimiz nesne kaldırmayla birlikte yeni fotoğraf işlevlerini gerçekleştirme şansı yakalayacak.

İlgili >> BusinessWire

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER