Manşetler

Toshiba’nın Android tableti Folio 100 resmiyet kazandı, yıl sonunda geliyor – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Android’li tablet Galaxy Tab’in ardından Toshiba da bir süredir ortalıkta dedikodusu dolaşan Android tabletini IFA 2010’da tanıttı. Doğrusunu söylemek gerekirse Toshiba bu tableti için iyi bir isim seçmemiş, ne de olsa herkesin Folio ile hoş anıları yok. Her ne olursa olsun, Toshiba’nın Android tableti Folio 100 karşımıza çıktı.

1024 x 600 çözünürlüklü, 10.1 inç’lik kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan bu tablette NVIDIA Tegra 2 teknolojisi, 16 GB’lık dahili bellek, SD kart genişleme yuvası, HDMI çıkışı, 802.11n WiFi, 1.3 megapiksellik web kamerası bulunurken, Flash 10.1 destekli Android 2.2 Froyo da bu tabletin istendiği şekilde işlev görmesini sağlıyor. Toshiba bu cihazın yüzde 65 web’de gezinme, yüzde 10 video oynatma ve yüzde 25 bekleme olarak standart koyduğu “normal kullanım” şartları altında pille 7 saate kadar çalışabileceğini iddia ediyor. Yaklaşık 1.25 cm’lik kalınlığa sahip olan Folio 100’ün ağırlığı ise yaklaşık 770 gr.

Yazılım tarafına bakacak olursak Toshiba Folio 100’de Opera, Toshiba Media Player, FBReader, Fring, Documents To Go, Evernote gibi uygulamalar önceden yüklü geliyor. Toshiba’nın kendi uygulama mağazasının yer aldığı bu tablette şirketin tablet eksenli uygulamalar için kendi geliştirici platformu da bulunuyor.

Toshiba Folio 100’ün tavsiye edilen satış fiyatı 399 avro olarak belirlenmiş. Cihazın yılın son çeyreğinde ilk etapta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da piyasaya çıkması bekleniyor. İlgilenenler için Toshiba Folio 100’ün fotoğraflarından oluşan galeri ve basın bülteni bağlantısı aşağıda yer alıyor.

Galeri: Toshiba Folio 100 Android tablet
[nggallery id=392]

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)

Galeri fotoğrafları – Engadget

İLGİLİ HABERLER