Teknoloji

Toshiba’dan gözlük gerektirmeyen 3D TV’si ZL2’yi ve uygun fiyatlı TL serisini tanıttı

Toshiba da IFA 2011’de 3D dünyasına yönelik ilgi çekici ürünlerini görücüye çıkardı. Bunların içinde en ilgi çekici olan gözlük gerektirmeyen bir 3D TV’ydi. 3D dünyası kullanıcılar için oldukça çekici, ancak 3D TV’lerin gözlükle birlikte kullanım gerektiriyor oluşu birçok kişi için can sıkıcı bir durum teşkil ediyor. İşte Toshiba gözlük gerektirmeyen ZL2 ile birlikte bu can sıkıcı durumun üstersnden gelmeyi hedefliyor.

LED arkadan aydınlatmalı, 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü LCD panel ve CEVO engine teknolojisini baz alan Cell işlemci barındıran bu3D TV 55 inç’lik (139 cm) ekran büyüklüğüyle geliyor. 55ZL2 adıyla piyasada olması beklenen bu 3D TV içinde barındırdığı yenilikçi uygulamalarla kullanıcıların görsel deneyimini zenginleştirecek. PERSONAL-TV adı verilen uygulama sayesinde tüketiciler TV ayarlarını kişiselleştirebilecek. USB diske kayıt ve Toshiba Places alanına erişim gibi Smart TV uygulamalarının yer aldığı Toshiba ZL2 ayrıca otomatik kalibrasyon özelliği sayesinde stüdyo seviyesinde görsel kalite sunuyor. Toshiba 55ZL2 modelinin Aralık 2011’de Almanya’da piyasaya çıkması bekleniyor. Diğer ülkelerdeki piyasaya çıkış takvimi ilerleyen günlerde açıklanacak.

Toshiba ZL2 serisinin yanı sıra biraz daha makul fiyata sahip olan TL serisi 3D TV’lerin de duyurusunu yaptı. 40 inç ile 46 inç arasında değişen büyüklüklere sahip modeller barındıran ve Full HD 1080p görüntü kalitesi sunan bu LED TV modelleri 200 fps’lik tazeleme oranına sahip. Smart TV uygulamalarını barındıran ve Toshiba Places portalına erişim sunan Toshiba TL serisinde ek bir aygıt yardımıyla Wi-Fi ağlarına bağlantı imkânı da sağlanıyor. Dört HDMI portu ve iki USB girişi barındıran bu modeller DLNA desteği sayesinde aynı ağa bağlı harici cihazlardan içerik oynatabiliyor. Gözlüksüz 3D izleme keyfi sunan ZL2 serisinin aksine TL serisine mensup 3D TV’ler aktif 3D gözlüklerle 3D içeriği izlemeyi zorunlu kılıyor.

İlgili – Engadget (ZL2)
İlgili – TechRadar (TL)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER