Manşetler

Toshiba’dan Android’li, Tegra 2 işlemcili akıllı bilgisayar: AC100 – Galeri

Toshiba’nın AC100 isimli şimdiye kadar Atom işlemcilerle özdeşleşmiş olan netbook’ların modern bir bakış açısıyla nasıl ele alınacağını gösteriyor. Süper inceliğe sahip bu smartbook Android 2.1 işletim sistemiyle çalışıyor ve 1 GHz NVIDIA Tegra 250 işlemci yonga üstü sistem çözümü (çift çekirdekli ARM Cortex-A9 MPCore işlemcisi etrafında kurulu) barındırıyor.

8 saatlik interrnette gezinme ve video izleme keyfi sunan bu cihaz tek bir şarjla 7 gün boyunca bekleme konumunda kalabiliyor. 32 GB SSD, 512 MB DDR2 bellek, 802.11n WiFi, opsiyonel 3G veri bağlantısı, Bluetooth 2.1+EDR, 1.3 megapiksellik web kamerası ve 10.1 inç’lik 1024 x 600 çözünürlüklü ekran ile bunun hemen altında yer alan HDMI çıkışı diğer özellikler arasında.

Yazılım tarafına bakacak olursak AC100 Documents to Go adı verilen ve MS Office belgelerini düzenlemeye olanak sağlayan, POP3, IMAP ve Exchange desteği sunan bir e-posta istemcisi barındıran yazılım paketi, Opera Mobile işlemci ve Tegra 2 işlemcisinden sonuna kadar yararlanan 1080p HD video oynatma desteği sunan Tosh medya oynatıcısıyla geliyor.

Toshiba bu yeni cihazının fiyatını ve piyasaya ne zaman çıkacağını henüz açıklamadı. Aşağıda AC100’ün ayrıntılı fotoğraflarını bulabilirsiniz.

Galeri: Toshiba AC100
[nggallery id=341]

İlgili – Engadget: Basın Bülteni
İlgili – NVIDIA
İlgili – Netbooked

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER