Teknoloji

Toshiba ve Lenovo’dan yeni tablet ve smartbook dedikoduları

Toshiba ve Lenovo’nun 2010’un geri kalan zamanıyla ilgili planlarını Taipei’deki Computex 2010’u ziyaret edenler görme fırsatı bulmuşlardı. Digi Times sitesinin haberine göre Toshiba, MID demekte ısrar ettiği ilk smartbook’unu görücüye çıkarmı.. Tegra 250 tabanlı Toshiba AC100 ile birlikte şirket ARM tabanlı iki tablet PC’yi de bu sene bitmeden bitirmiş olmayı hedefliyor. Diğer taraftan, Lenovo’nun da Qualcomm Snapdragon işlemcilerle güçlendirilmiş akıllı bilgisayarlar için çalışmakta olduğu haberleri geliyor.

Lenovo’nun beklenen modelleri IdeaPad U1 Hybrid ve Skylight akıllı bilgisayarlarının rafa kaldırıldığına dair haberler geliyor ve bu modellerin sadece konsept amaçlı görücüye çıkarıldığı öne sürülüyordu. Son haberler bu iki makinenin projelerinin iptal edilmediği ancak biraz gecikeceği yönünde.

Taipei’deki kaynakların bildirdiğine göre Lenovo Qualcomm’un 1 GHz’lik Snapdragon yongasetinin yerine yeni 1.5 GHz’lik çift çekirdekli MSM8260, MSM8660 ya da QSD8672 işlemcilerini kullanmayı planlıyor. Böylelikle yukarıdaki modellerin ilk versiyonlarına göre daha fazla performans sağlanmış olacak, bununla birlikte Lenovo’nun elinde Apple’ın 1 GHz’lik işlemci taşıyan iPad’ine kafa tutan bir ürün olacak. Ancak, yeni Snapdragon’ların 2010’un sonu gelmeden çıkması beklenmiyor. Bu durum da  IdeaPad U1 Hybrid ve Skylight modellerinin bu yıl sonuna doğru çıkacağı beklentilerini beraberinde getiriyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER