Teknoloji

Toshiba TCM9518MD çift kamera modülüyle çekimden sonra yeniden odaklama mümkün oluyor

Toshiba CES 2014’te akıllı telefon ve tabletlere özel olarak geliştirilmiş yeni bir kamera modülü sergiliyor. TCM9518MD olarak adlandırılan bu modül kaydedilen görüntüleri ve derinlik verilerini aynı anda çıkaran ilk modül olma özelliğini taşıyor.

toshiba-dualcam-5-megapiksel-modul-080114

TCM9518MD çift kamera modülü ve modülün odak içindeki tüm noktalardan ön ve arka plan verilerini de içeren derinlik odaklı görüntüleri kullanıcıya vermesini mümkün kılan yardımcı LSI yongasını kullanıyor. Sonuç olarak elde edilen görüntüde kullanıcının çekimden sonra bile yeniden odaklama veya odak değiştirme yapması mümkün olabiliyor.

TCM9518MD bir çift 1/4-inç optik format 5 megapiksel CMOS kamera modülü barındırıyor. Özel LSI yongası görüntü içindeki derinlik verilerini ölçerek bunu görüntü içindeki nesnelere uygulayabiliyor. Ayrıca LSI iki 5 megapiksel kamera modülüyle çekilen görüntüleri ölçekleyerek 13 megapiksel görüntülerin elde edilmesini sağlayabiliyor.

Sonuç olarak geleneksel 13 megapiksel çözünürlük destekli kamera modüllerine göre daha düşük yüksekliğe sahip bir kamera modülüyle eşdeğer fotoğrafların çekimi mümkün oluyor. Bu da daha ince kamera modüllü akıllı telefon ve tabletlerin mümkün olduğu, yerden tasarruf edilebileceği anlamına geliyor.

TCM9518MD birimlerinin fiyatı 50 dolar olarak veriliyor. Piyasaya çıkacak hangi akıllı telefon veya tabletlerin bu modülü barındıracağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> Toshiba

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER