Teknoloji

Toshiba Şifrelenmiş USB Flaş Sürücü ile hırsızlığa karşı donanım tabanlı çözüm sunuyor

toshiba-usb-flas-surucu-050215

Bulut depolama servisleri ve microSD kartlar şu anda kullanıcıların depolama için kullandıkları başta gelen çözümler olabilir, ancak bazı zamanlarda USB flaş sürücüler en iyi çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Hassas verileri flaş sürücü üzerinde korumak genellikle şifrelenmiş bir bölüm yaratma veya USB Safeguard gibi bir uygulama kullanmakla gerçekleştiriliyor. Toshiba ise yeni Şifrelenmiş USB Flaş Sürücüsü ile bu çözümlerden uzaklaşarak farklı bir yöntem sunuyor.

Sıradan bir flaş sürücüsü gibi görünen bu cihazın büyük bir farklılığı var, o da arkasında minik bir fiziksel klavye barındırması. Bu klavye sayesinde kullanıcılar erişim kodunu girebiliyor ve güvenlik altına alınmış içeriklere erişebiliyor.

Şifrelenmiş USB Flaş Sürücüsünün kullanımı kolay; üstünde üç adet LED durum gösterge lambası, iki tane kilit ikonu, 0’dan 9’a tuşlar ve kilit butonu yer alıyor. Sürücü donanım tabanlı AES 256-bit şifreleme yaparak dosyalarınızı emniyet altına alıyor.

Kullanıcılar önce PIN kodunu ayarlayıp daha sonra içeriklerini sürücüye yüklüyorlar. Flaş sürücüyü bilgisayardan çıkarmak içeriği otomatik olarak emniyet altına alıyor. Tekrar erişmek için, kullanıcıların PIN kodlarını girmeleri ve daha sonra sürücüye bağlamaları gerekiyor, bu şekilde kilit açılıyor. LED durum lambaları sayesinde kilidin aktif olup olmadığını görmek mümkün oluyor.

Eğer bir kişi PIN kodunu 10 kez yanlış girerse, flaş sürücü bütün verileri temizliyor ve böylelikle hırsızlara karşı hassas veriler korunmuş oluyor. Flaş sürücünün devlet dairelerinde kullanıma uygunluk sertifikası da bulunuyor.

Toshiba’nın bu çok güvenli flaş sürücüsünün 4 GB, 8 GB, 16 GB ve 32 GB’lık kapasitelere sahip versiyonları bulunuyor, yurt dışı satış fiyatları 95 ila 200 Amerikan doları arasında değişiyor. Üç yıl kısıtlı garantinin bulunduğunu da belirtelim.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER