Teknoloji

Toshiba Satellite serisine yeni üyeler: U925t, U945, S955 ve P845t

Toshiba IFA 2012’ye gelirken yanında Satellite serisinin yeni ürünlerini de getirdi. Bu modellerden ilki dün tanıtımı gerçekleştirilen Satellite U925t dönüştürülebilir hibrit tablet oldu.12.5 inç’lik ekrana sahip olan bu bilgisayarın ekranının altından kızaklı klavye çıkıyor, bu sayede tüketiciler tableti bir dizüstü bilgisayar gibi kullanabiliyor. Ekranın üzerinin Gorilla Cam ile kaplanmış olması da cihazın ön yüzünü dıştan gelecek darbelere karşı koruyor. Makinede yer alan Intel Core i5 yonganın Sony VAIO Duo 11 veya Samsung Series 7 Slate modellerindeki kadar güçlü olmadığı söylense de, Atom veya ARM işlemcilerden daha iyi olduğu bir gerçek. 128 GB’lık SSD barındıran bu üründe Intel HD 4000 dahili GPU da yer alıyor. İki USB portu, HDMI çıkışı ve kulaklık girişi de mevcut.

Satellite U945 dizüstü bilgisayar ise giriş seviyesine hitap eden ve ekonomik fiyatlı bir model olarak dikkat çekiyor. 14 inç’lik ekran barındıran bu model sahip olduğu plastik kasa sayesinde fiyatını biraz daha düşürebilmiş. Intel Core i3 veya i5 işlemci seçenekleri, 500 GB HDD, hızlı başlatma ve uygulama yükleme için 32 GB SSD, üç adet USB portu, HDMI ve Ethernet girişleri Toshiba Satellite U945’in öne çıkan teknik özellikleri arasıdna yer alıyor. Toshiba Satellite S955 modeli ise “ince ve hafif” bir model olarak nitelendirilmekle birlikte bir ultrabook olarak değerlendirilmiyor. Toshiba’nın önceki nesil modellerine göre yüzde 30 daha ince ve hafif olan Satellite S955’te Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM, 750 GB HDD, daha ucuz modeller için AMD işlemci seçeneği ve Harman Kardon hoparlör bulunuyor.

Son olarak P845t modeli de 14 inç’lik dokunmatik ekrana sahip olan bir model. Windows 8 deneyimini iyi bir şekilde yaşatacağını düşündüğümüz bu modelde yine Intel Core i3 ve i5 işlemci seçenekleri, 750 GB HDD, 32 GB SSD, 6 GB DDR3 RAM, üç adet USB portu, HDMI ve Ethernet girişleri bulunuyor. 1000 doların üzerinde yurt dışı satış fiyatına sahip olacağı söylenen U925t dışında kalan üç modelin de ne kadara satılacağı netlik kazanmış değil. Ancak her biri ekim ayı sonunda Windows 8’in çıkmasıyla birlikte piyasaya giriş yapmış olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER