Teknoloji

Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W ve Click 2 L30W ikisi bir arada ultrabook bilgisayarları duyurdu

Toshiba Satellite ailesine hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilen iki yeni Ultrabook ekledi.

toshiba-satellite-click-2-pro-p30w-1

Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W’de 13.3 inç Full HD (1920 x 1080) dokunmatik ekran, çift çekirdekli Intel Core 5 işlemci, Intel HD Graphics 4400 grafik işlemci birimi ve 256 GB SSD depolama birimi bulunuyor. Tüm bunlar tablet/ekran birimine yerleştirilmiş. Ayrıca 8 GB’ye kadar RAM desteği de sunuluyor.

Dizüstü modunda kullanıldığında Ultra HD çıkış verebilen HDMI çıkışı, iki adet USB 3.0 portu, SD kart yuvası gibi imkanlardan yararlanmak mümkün oluyor. Tablet parçası da microHDMI portu üzerinden UHD çıkış desteği sunuyor. Ayrıca yine tablet biriminde bir adet USB 2.0 portu ve microSD kart yuvası bulunuyor.

Önde HD web kamerası bulunurken arkada da 5 megapiksel kamera yer alıyor. Genel bağlantı seçeneklerinin arasında Intel WiDi kablosuz ekran desteği de yer alıyor. Harman Kardon tarafından geliştirilen ve DTS Sound ses geliştirme destekli hoparlörleri de unutmamak gerekiyor.

Satellite Click 2 Pro P30W’de yer alan pil altı saate kadar çalışma imkanı sunuyor.

toshiba-satellite-click-2-l30w-1Diğer yeni ürün Toshiba Satellite Click 2 L30W de benzer şekilde klavye biriminden ayrılabiliyor, ancak daha düşük teknik özellikler barındırıyor. 1366 x 768 HD IPS ekran, dördüncü nesil Intel Core i3 işlemci ve Intel HD Graphics 4200 grafik birim seçenekleriyle konfigüre edilebiliyor. Bu arada dizüstü modunda kullanıldığında 500 GB kapasiteli HDD’den de yararlanılıyor. 4 GB’ye kadar RAM desteği de mevcut.

Tablet biriminde bir adet USB 2.0 portu, micro HDMI çıkışı, SD kart yuvası bulunurken, klavye tarafında bir adet USB 3.0 portu da yer alıyor.

DTS Sound ses desteği bu modelde de bulunuyor, ancak bu defa Skullcandy markasını görüyoruz. Pil ömrü noktasında L30W sekiz saate varan çalışma ömrüyle biraz daha öne çıkıyor.

Her iki taşınabilir modelde de Windows 8.1’in en güncel sürümü yer alıyor.

Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W ve Click 2 L30W modellerinin bu çeyrek itibarıyla satışa çıkması bekleniyor. Fiyatlar ise henüz netleşmedi.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER