Teknoloji

Toshiba Satelite U ve M serisi dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

Dizüstü bilgisayarlarının sayısını artırmaya devam eden Toshiba, son olarak Satelite U ve M serisi dizüstü bilgisayarlarını görücüye çıkardı. Şirketin 15.6 inç’lik ilk ultrabook’u olan Satelite U50t kutusundan Windows 8 işletim sistemiyle çıkıyor. 10-nokta dokunma özellikli bir ekran barındıran bilgisayarda dördüncü nesil Intel Core işlemci, Intel HD Graphics 4400 ile 1TB’a kadar sabit disk ve 16 GB’a kadar RAM seçeneği bulunuyor. 2.3 kilogram ağırlığındaki bilgisayar 377.5 x 249.5 x 21.3 mm.’lik boyutlara sahip.

toshiba-dizustu-bilgisayar-290713

Toshiba’nın bir diğer yeni dizüstü bilgisayar serisi olan M’in ise üç üyesi bulunuyor. M50, M50t, M50Dt adını taşıyan dizüstü bilgisayarların hepsi 15.6 inç’lik ekranlar barındırıyor. M serisinde Intel Core yerine AMD APU işlemcileri kullanılırken, grafik işlemcisi olarak Nvidia GeForce GT 740M ve aMD Radeon HD seçeneklerine yer verilmiş. M serisinde de sabit disk seçenekleri 1 TB, RAM seçenekleriyse 16 GB’a kadar uzanırken, dokunmatik ekranın yanına konvansiyonel ekran seçeneği eklenmiş. Her biri 2.1 kilogram ağırlığında olan M serisi dizüstü bilgisayarlar U50t ile aynı boyutları paylaşıyor.

HD görüntü kalitesine sahip bu yeni dizüstü bilgisayarların tamamında iki adet USB 3.0 girişi, bir USB 2.0 girişi, bir HDMI v1.4 çıkışı, SD kart yuvası, Gigabit LAN, Bluetooth 4.0, WiDi, Wi-Fi 802.11 b/g/n ve Miracast bağlantı destekleri bulunuyor. Toshiba yeni dizüstü bilgisayarlarının sesini DTS Studio Sound ile güçlendirirken, HD web kamerası ve stereo mikrofon yerleştirmeyi de ihmal etmemiş. 7 saate kadar pil ömrü olduğu söylenen bilgisayarların yılın üçüncü çeyreği içinde Birleşik Krallık’ta satışa sunulacağı belirtildi.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER