Teknoloji

Toshiba Project Ara için ilk kamera modülünü üretti

toshiba-project-ara-kamera-modulu-1

Toshiba Google’ın modüler telefon çalışması Project Ara için ilk kamera modülünün üretimini gerçekleştirdi. Söz konusu modül sadece 5 megapiksel olsa da, Project Ara’nın kendine özgü koşulları göz önüne alınınca Toshiba’nın üretimi biraz daha anlam kazanıyor.

toshiba-project-ara-kamera-modulu-2

Bugüne kadar bu konuda pek fazla gösteriş yapmasa da, Toshiba bir süredir Project Ara ile en yakından ilgilenen şirketler arasında yer alıyor. Şirketin Project Ara telefonlarında kullanılacak işlemcileri üreteceği haberi geçtiğimiz yılın mayıs ayında gündeme gelmişti. Ancak Toshiba’nın Project Ara’ya olan ilgisi işlemci üretiminden çok daha geniş bir alanı kapsıyor. Japonyalı üretici, Project Ara’nın modülleri arasında iletişimi sağlayacak protokolün gelişiminden sorumlu komitenin de üyeleri arasında yer alıyor.

toshiba-project-ara-kamera-modulu-3

Günümüzde akıllı telefon kameralarının kaydettiği aşama göz önüne alınınca 5 megapiksel bir kamera üretmek büyük bir heyecan yaratmıyor. Ancak Project Ara alışılagelmiş akıllı telefonlardan biri olmadığı için işler biraz değişiyor. Örneğin modüllerin yerinin telefon kapatılmadan değişebilmesi gerekiyor. Bu tarz koşullar nedeniyle Project Ara için modül geliştirmek, herhangi bir akıllı telefona bileşen üretmekten daha farklı bir hâle bürünüyor.

toshiba-project-ara-kamera-modulu-4

Toshiba’nın Project Ara’ya dair planlarıysa sadece 5 megapiksel bir modülle sınırlı kalmıyor. Şirket, Project Ara için yakında 13 megapiksel bir modül de üretecek. İkinci aşamadaysa sıra NFC, kablosuz şarj, harici hafıza ve Toshiba’nın TransferJet teknolojisine özgü modüller üretmeye gelecek.

İLGİLİ HABERLER