Teknoloji

Toshiba L6 ve L7 serileriyle bulutu akıllı televizyonlara taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

toshiba-cloud-tv-1

Bulut bilişimin son kullanıcının günlük hayatındaki artmaya devam ediyor. Bu artışa paralel olarak bulut konseptinin son kullanıcı ürünlerine giriş hızı da artıyor. Televizyon pazarının önemli oyuncularından Toshiba da L6 ve L7 serisi HD LED Cloud TV ile televizyon ve bulutu bir araya getirme konusunda son derece önemli bir adım atıyor.

Toshiba’nın yeni Cloud TV’leri hem akıllı içeriklere erişim hem de sosyal ağ özelliklerini üst düzeyde kullanıyor ve şirketin bağlı televizyon eğlencesindeki yeni anlayışını yansıtıyor. Toshiba’nın yeni ve bütünleşik tasarımını mat veya siyah parlak renklerde sunan L6 ve L7 serisi televizyonlarda ekran boyutu seçenekleri 32 inç’ten 58 inç’e kadar uzanıyor.

toshiba-cloud-tv-6

Toshiba Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri’nin Türkiye distribütörü TNB A.Ş. Genel Müdürü Aytaç Biter, yeni akıllı TV yaklaşımlarının sadece televizyona interneti getirmekten ibaret olmadığının altını çizdi. Biter amaçlarının televizyon kullanıcıları için optimize edilmiş özellikleri bir araya getirmek ve bulut bilişimin tüm avamtajlarını kullanıcılara sunmak olduğunu dile getirdi. Toshiba bulut hizmetlerinin merkezinde “kişiselleştirme”nin bulunduğunu vurgulayan TNB A.Ş. Genel Müdürü, bu sayede kullanıcıların kendi zevkleri doğrultusunda sosyal ağ bildirimi ve içerik öneri alabildiklerini ifade etti. Biter öneri sisteminin belli bir arama algoritmasına dayandığını ve dinamik olarak gelecek 7 günlük dönem için içerik listeleri oluşturduğunu; güçlü arama aracının ise internet üzerinden bağlı Elektronik Program Rehberi ve isteğe bağlı video servislerinde cihazlara depolanan içerikler arasında arama ve keşif yaptığını sözlerine ekledi.

toshiba-cloud-tv-3

Toshiba Cloud TV’nin kişiselleştirilmiş akıllı arama ve öneri özellikleri seçkin TV uygulamaları ve pratik araçlar sunmanın yanı sıra mobil cihazlardaki içeriklerle de rahatlıkla etkileşimde bulunuyor. Portal, Aile Takvimi, Kişisel Mesajlaşma gibi pek çok sosyal TV hizmetine ek olarak internette en fazla aranılan TV programları ve o anda izlenen programa dair canlı tweetler de Toshiba Cloud TV tarafından kullanıcılara iletiliyor.

toshiba-cloud-tv-2

Kullanıcıların sunulan özellikler arasında aradıklarını rahatça ve sezgisel biçimde bulabilecekleri bir arayüz barındıran Toshiba Cloud TV’de Açık Tarayıcı, Intel WiDi, kayıtlı programlar ve kilit gibi önemli özelliklere de bu arayüz aracılığıyla erişiliyor. Ev ağı üzerindeki herhangi bir USB veya DLNA cihazından depolama birimine de erişmek mümkün.

toshiba-cloud-tv-5

Toshiba’nın yeni 6 ve L7 serisi televizyonları görüntü teknolojisi ve ilave özellikler konusunda da tüketicilere geniş bir seçenek listesi sunuyor. 3D aktif örtücü teknolojisini barındıran L7 serisi televizyonlarda 3D içerikler Full HD olarak izlenebiliyor. Ayrıca hem L6 hem de L7 serisinde hızlı spor ve aksiyon sahnelerinde yumuşak ve parlak görüntüler sağlayan Active Motion & Resolution özelliği bulunuyor. Dahili Wi-Fi ve çoklu bağlantı seçenekleri de yeni Toshiba Cloud TV’lerin özellikleri arasında yer alıyor.

toshiba-cloud-tv-4

Toshiba L6 ve L7 serisi HD LED televizyonlar şirketin yeni tasarım kimliğinin özelliklerini taşıyor. Yuvarlak ve parlak bekleme göstergesi, yuvarlatılmış köşeler, ince boyun ve ayak gibi tasarım unsurları hemen göze çarpıyor. L6 serisi televizyonlar mat siyah çerçeveyle gelirken, L7 serisinde parlak siyah çerçeve seçeneği de sunuluyor.

Toshiba L6 serisi – Full HD LED Akıllı TV

· Çözünürlük: Full HD 1080p 100 AMR (Active Motion & Resolution) özellikli ve Resolution+

· Ekran boyutları: 80 cm (32″), 102 cm (40″)

· Akıllı TV: Toshiba Cloud TV,: MediaGuide; Açık Tarayıcı ve Skype dahil; dahili Wi-Fi; Intel WiDi 3.5; Toshiba AppsConnect; USB Video Kayıt; HbbTV; Skype ready

· DVB-T/DVB-T2/DVB-C/DVB-S,DVB-S2, analog

· Bağlantılar: 4x HDMI (1x HDMI dahil MHL desteği ile ), 2x USB

· Ses: Audyssey Volume Extension,Dolby Digital Pulse

· Renkler: mat siyah, gümüş dekoratif kenarlı dar çerçeve tasarımı ve gümüş ayak

Toshiba L7 serisi 3D Full HD LED TV, Toshiba Cloud TV

· Çözünürlük: Full HD 3D 1080p 200 AMR (Active Motion & Resolution) özellikli; Resolution+; 3D aktif örtücü teknolojisi; 2D?den 3D?ye dönüştürme

· Ekran boyutları: 102 cm (40″), 126 cm (50″) ve 146 cm (58″)

· Akıllı TV: Toshiba Cloud TV, MediaGuide; Açık Tarayıcı ve Skype dahil; dahili Wi-Fi®; Intel WiDi 3.5;Toshiba AppsConnect; USB Video Kayıt; HbbTV; Skype ready

· DVB-T/DVB-T2/DVB-C/DVB-S/DVB-S2, analog

· Bağlantılar: 4x HDMI (1x HDMI dahil MHL desteği ile), 2x USB

· Ses: Audyssey Volume Extension, Dolby Digital Pulse

· Renkler: mat siyah (40″ ve 50″) ve parlak siyah (58″), gümüş dekoratif kenarlı dar çerçeve tasarımı ve gümüş ayak

· Kaide: 58″ çerçeve kaide 40″, 50″ düz kaide

İLGİLİ HABERLER