Teknoloji

Toshiba Encore Mini Windows 8.1 deneyimini 7 inç ekranda sunuyor

toshiba-encore-mini-1

Toshiba Windows 8.1 deneyimini 7 inç’lik ekrana taşıyan yeni tableti Encore Mini’yi IFA 2014 kapsamında duyurdu. Oldukça büyük ilgi gören 7 inç’lik Android tabletlerden rol çalmayı hedefleyen Toshiba Encore Mini, Intel Atom Z3745 işlemcisi ve 1 GB RAM’iyle kullanıcılarının hareket halindeyken de üretkenliklerini sürdürmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

toshiba-encore-mini-2

Tablet kutusundan Windows 8.1 ile çıkıyor. Toshiba Encore Mini ile gelen Windows 8.1 sürümünde Bing önemli bir yer tutuyor. Microsoft’un Windows’u daha uygun bir fiyatla sunmak için yaptığı bu hamlede Bing, Internet Explorer’ın varsayılan arama motoru olarak işliyor. Toshiba Encore Mini’yi satın alanlar Office 365’ten de 1 yıl boyunca ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Encore_Mini_WT7-C

Toshiba Encore Mini’nin 7 inç’lik ekranı 1024 x 600 piksel çözünürlüğe sahip. Google Nexus 7’nin ekranının 1920 x 1200 piksel çözünürlüğe sahip olduğu göz önüne alınınca bu alanda Toshiba Encore Mini’nin biraz daha geride kaldığı görülüyor. 119.8 x 199 x 10.9 mm.’lik boyutlarındaki tablet, tartıda 350 gram çekiyor. Toshiba Encore Mini’de depolama alanı microSD kart desteğiyle 128 GB daha artırılabiliyor.

toshiba-encore-mini-3

Şirket dahili depolama alanı konusundaki detayları henüz açıklamadı. Ancak Toshiba Encore Mini’yi satın alanlar 1 TB’lık OneDrive alanına ücretsiz olarak erişebilecek. Buna ek olarak, kullanıcılara 60 Skype dakikası ücretsiz olarak sunulacak. Skype görüşmelerinde kullanılabilen 0.3 megapiksel ön kamerayı 2 megapiksel arka kamera tamamlıyor. Toshiba Encore Mini’nin pil ömrü ise 7 saat olarak veriliyor.

 

Yılın dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak olan Toshiba Encore Mini’nin satış fiyatı konusunda şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER