Manşetler

Toshiba Microsoft Surface’e daha ince ve hafif dynaPad ile cevap veriyor

Toshiba-dynaPad-Tablet-131015

Toshiba’nın ilk dynaPad’i dokunmatik ekranlı tabletlerin dünyaya çok garip geldiği bir dönemde, 1993’te tanıtılmıştı. Şirketin yeni dynaPad’i ise IFA 2015’te tanıtılan prototipinin ardından bugün itibarıyla resmiyet kazandı. Windows 10 işletim sistemli melez bir cihaz niteliğindeki yeni Toshiba dynaPad, tablet büyüklüğündeki dokunmatik ekranlarla dolu bir pazara giriş yapacak. Pazardaki diğer rakipleri gibi, Microsoft Surface’e epey benzeyen Toshiba dynaPad; ince tasarımı, 12 inç ekranı ve klavye dock’una ek olarak kendine özgü bazı özelliklere de sahip.

Bu ek özellikler arasında dikkati ilk olarak özel kalem çekiyor. Toshiba dynaPad beraberinde Wacom Active Electrostatics TruPen kalemle birlikte geliyor. Bu özel kalem Toshiba’nın kurumsal uygulamaları dışında Microsoft’un Office uygulamaları ve Edge tarayıcısıyla da birlikte çalışabiliyor. Microsoft, Wacom tarafından üretilen kalemle Toshiba dynaPad’in arasındaki etkileşimin kalemle kağıda yazma hissine benzer bir deneyimi amaçladığına vurgu yaptı. Toshiba dynaPad, piyasadaki kalem sahibi tek melez cihaz olmasa da, şirket kendi ürününün not alma konusunda rakiplerinden daha doğal bir his sağladığını iddia ediyor.

Toshiba dynaPad’in 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranı, yansıma ve parmak izi lekelerini önlemek için çift katmanla kaplanmış. 1.44 GHz Intel Atom işlemciye 4 GB RAM’in eşlik ettiği Toshiba dynaPad’in, Surface Pro 4’e performans konusunda rakip olması pek mümkün gözükmüyor. Ancak klavyesi olmadığında sadece 569 gram ağırlığında ve 6.6 milimetre kalınlığındaki cihaz, üreticisi tarafından türünün en ince ve hafif cihazı olarak niteleniyor. Klavye eklendiğinde Toshiba dynaPad’in ağırlığı 996 grama, kalınlığı ise 14.9 milimetreye çıkıyor.

Yeni Toshiba dynaPad, bugün itibarıyla Japonya’da ön siparişe çıktı. Cihazın ABD ve Avrupa pazarına girişi ise 2016’nın başlarında gerçekleşecek. Aralık ayında Japonya’da mağaza satışı başlayacak Toshiba dynaPad’e sahip olmak için 130 bin yen (3 bin 182 TL) ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER