Teknoloji

Toshiba dahili WLAN destekli FlashAir 8 GB SDHC kartını tanıttı

Toshiba, FlashAir adı verilen Wi-Fi destekli yeni bir SDHC bellek kartı tanıttı. Dahili kablosuz LAN desteğine sahip olan bu kart dosyaların kablosuz bağlantı üzerinden iletimine ve alımına izin veriyor. FlashAir dünyanın dahili kablosuz LAN işlevli ve SD Bellek Kartı Standardını karşılayan ilk SDHC bellek kartı olarak nitelendiriliyor.

Bazılarının aklına Wi-Fi destekli Eye-Fi kartları gelebilir, ancak FlashAir’ın biraz farklı çalıştığını belirtmek gerek. Eye-Fi sadece dosyaları kamera veya fotoğraf makinesinden akıllı telefon veya bilgisayara gönderme işlevini yapabilirken, FlashAir iki cihaz arasında hem dosya alımı hem de dosya gönderimi yapma yeteneğine sahip.

FlashAir kullanıcıların fotoğraf veya diğer içeriklerini bilgisayarlardan veya akıllı telefonlardan Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla aktarmalarına olanak sağlıyor. Ayrıca FlashAir uyumlu dijital fotoğraf makinelerinden kablosuz aktarım yapmak da mümkün olacak. 8 GB kapasiteli Class 6 kartının örneklenmesine kasım ayında başlanacak, ne var ki kartın piyasaya çıkışı Şubat 2012’yi bulacak. Fiyatı ise henüz belirlenmedi.

İlgili – Pocket-lint

http://www.pocket-lint.com/news/41859/toshiba-eye-fi-flashair-wireless-sdcard

İLGİLİ HABERLER