Teknoloji

Toshiba ilk Chromebook’unu duyurdu

Chrome OS işletim sistemli Chromebook dizüstü bilgisayarlar üreten şirketlerin arasına Toshiba da katıldı. Şirketin Toshiba Chromebook olarak adlandırdığı cihazda 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde 13.3 inç ekran ve Intel Celeron ULT Bay Trail işlemci bulunuyor. Toshiba Chromebook’un kalınlığı ise 20.2 milimetre.

toshiba-chromebook-070114

Chrome OS işletim sistemli Toshiba Chromebook’ta yerleşik olarak bulunan pek çok uygulamanın çalışması için bir internet bağlantısına ihtiyaç duyuluyor. Ancak kullanıcıların çevrim dışı oldukları zamanlarda da işlerini halletmesini mümkün kılan uygulamalar mevcut. Hem Google Docs’a hem de Gmail’e çevrim dışı modu aracılığıyla erişilebiliyor.

HD web kamerası, stereo hoparlörler ve tam boy klavye barındıran Toshiba Chromebook’ta görüntü HDMI çıkışı sayesinde bir TV veya başka bir monitöre aktarılabiliyor. 16 GB SSD barındıran cihazla birlikte kullanıcılara Google Drive’da 100 GB’lık bir alan ücretsiz olarak tahsis ediliyor.

2 GB RAM, 9 saatlik bir pil ömrü sağlayan pil, iki adet USB 3.0 girişi ve SD kart yuvası da cihazın diğer donanımları arasında yer alıyor. Bağlantı kısmındaysa Wi-Fi ve Bluetooth 4.0’ın varlığı göze çarpıyor. 1.5 kg ağırlığındaki cihazın şubat ayında satışa sunulacağı belirtilirken, ürünün Birleşik Krallık’taki fiyat etiketinde 249 pound yazacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER