Teknoloji

Toshiba Chromebook 2 ile 1080p çözünürlüğü daha küçük bir kasada sunuyor

toshiba-chromebook-2-030914

Toshiba’nın ilk Chromebook’unun piyasaya çıkışının üzerinden fazla zaman geçmese de, şirket ikinci Chromebook’unu duyurmakta fazla gecikmedi. Toshiba Chromebook 2 ilk bakışta selefinden pek farklı gözükmese de, Toshiba ilk model için müşterilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda çeşitli değişiklikler yapıldığının altını çiziyor.

Söz konusu değişiklikler arasında göze ilk çarpanı 1366 x 768 piksel olan ekran çözünürlüğünün Toshiba Chromebook 2’de 1080p’ye çıkması oluyor. ChromeOS tam olarak böyle bir çözünürlüğe göre optimize edilmediği için pek çok kullanıcının daha geniş ekran alanı için küçük ikon ve yazı boyutlarıyla yaşamayı tercih etmesi muhtemel gözüküyor.

Samsung Chromebook 2’de 1080p çözünürlüğünde bir ekrana sahip olsa da, eleştirmenler bu ekranın pek çok eksiği olduğunu belirtmişti. Toshiba Chromebook 2 ile önceden tanışma fırsatı bulanlar ise görüntü açılarının iyiliğine ve renklerin canlılığına dikkat çekiyor ve henüz kesin bir yargıda bulunmak için erken olsa da, Toshiba Chromebook 2’nin Samsung Chromebook 2’ye üstünlük kurduğunu ifade ediyor.

Toshiba’nın yeni modelini bekleyen bir diğer zorlu görev ise tasarımda anlamlı değişiklikler sunmaktı. 1.3 kilogramın biraz altında bir ağırlığa sahip olan Toshiba Chromebook 2, selefine kıyasla biraz daha küçük ve hafif olmasıyla dikkat çekiyor.Toshiba Chromebook’un “gümüş plastik MacBook Air” estetiği bu modelde de korunuyor.

Toshiba Chromebook 2’ye gücünü fansız çalışan Intel Celeron işlemcisi sağlıyor. Bu da cihazın performansının Acer C720p gibi rakiplerinin altında seyredeceği anlamına geliyor. Fansız tasarımın sağladığı gürültüsüz çalışma ortamı ve 9 saate varan pil ömrü ise Toshiba Chromebook 2’nin avantajları olarak ön plana çıkıyor. Toshiba Chromebook 2’de selefinde olduğu gibi 4 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Toshiba Chromebook 2’yi satın alanlar 100 GB Google Drive alanından da ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Toshiba Chromebook 2’deki son önemli değişiklik ise ses konusunda. Skullcandy tarafından hazırlanan hoparlörlere sahip olan dizüstü bilgisayarın kendi sınıfındaki diğer bilgisayarlara göre çok daha iyi bir ses deneyimi sağladığı belirtiliyor.

Toshiba Chromebook 2 yurt dışında 5 Ekimde iki farklı versiyonla satışa sunulacak. 4 GB RAM barındıran 1080p model ABD’de 329 dolardan satılacak. 2 GB RAM ve 1366 x 768 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olan model için ise 249 dolar ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER