Eğlence

Toshiba Blu-ray Disc Association’a katılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

toshiba-blu-ray-player

İki yıl süren format savaşını kaybeden HD-DVD’nin babası Toshiba’nın bu yenilgiyi sineye çekip bu yılın sonunda Blu-ray oynatıcı çıkarmak için planlar yaptığını burada yazmıştık. Toshiba’nın hamlesi burada kalacak gibi görünmüyor. Şirketten gelen açıklamaya göre BDA’ya (Blu-ray Disc Association) başvuru yapılmış ve görünen o ki Blu-ray formatını destekleyen yeni ürünler de yolda.

Toshiba ne gibi BD destekli cihazlar çıkaracağı ya da bu cihazların hazır olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmıyor. En iyisi şirketin yapmış olduğu açıklamadan bir paragrafı burada yansıtmak:

“Blu-ray formatının destekleyen dijital cihazlardaki gelişmelerin, müşteriler ve satıcılardan gelen taleplerin doğrultusunda Toshiba BDA’ya katılma kararı almıştır. Toshiba aralarında BD oynatıcıların ve BD sürücülü dizüstü bilgisayarların bulunduğu Blu-ray formatını destekleyen cihazları bu sene içerisinde pazara sunmayı amaçlamaktadır. Bu ürünlerin detayları, bölgelere göre piyasaya çıkış tarihleri şu anda kesinleşmemiştir. Gerekli açıklama daha sonra yapılacaktır.”

İlgili – Toshiba

İLGİLİ HABERLER