Teknoloji

Toshiba 500 GB kapasiteli ve dünyanın en ince taşınabilir sabit diskini tanıttı

Toshiba, depolama alanında ilginç çözümler çıkarmaya devam ediyor. Şirketin duyurduğu en son ürün olan Canvio Slim taşınabilir sabit disk “dünyanın en küçük taşınabilir sabit diski” unvanını elinde bulunduruyor. Sadece 9 mm’lik kalınığa sahip olan 500 GB kapasiteli bu ürün yurt dışında sadece 115 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

Ultrabook sınıfı 7mm taşınabilir sabit sürücü kullanan bu ürün diğer birçok taşınabilir sürücü gibi göze hoş gelen bir kasaya yerleştirilmiş, üzerine birkaç port yerleştirilmiş ve kapasitesine göre oldukça makul bir fiyattan satışa sunulmak üzere hazırlanmış. Toshiba Canvio taşınabilir sabit disk sürücüsünün aşırı derecede küçük olduğu bu sayede tıpkı akıllı telefonlar gibi pantolon veya gömlek cebinde rahatlıkla taşınabileceği belirtiliyor.

Toshiba’nın bu yeni sabit diski sadece boyutlarıyla değil performansıyla da tatmin edecek. 500 GB kapasiteli ürün USB 3.0 teknolojisini destekliyor bu sayede hem PC hem de 2012 model MacBook Pro’lar ile hızlı dosya transferine izin veriyor. 5400 RPM’lik disk, 8 MB tampon önbellek ve 12 ms’lik ortalama arama süresi de diğer özellikler arasında yer alıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Toshiba’nın bu yeni taşınabilir sabit diski nispeten düşük depolama kapasitesiyle gelen ultrabook sahipleri için de biçilmiş kaftan gibi görünüyor. Grafit siyah ve fırçalanmış alüminyum grisi gibi renk seçeneklerine sahip olan bu ürün ekim ayından itibaren mağazalara girmiş olacak.

İlgili >> MaximumPC

İLGİLİ HABERLER