Teknoloji

Toshiba 2014 serisi yeni HD TV’lerini detaylandırdı

Toshiba HD TV serisini 2014 yılıyla birlikte yeniledi. Yeni modeller temelden eksiksiz pakete kadar dört farklı seri altına yerleştirilmiş.

toshiba-2014-hd-tv-series-120314

En üst seri olan 7 Series Toshiba L74’ün 42 inç, 47 inç, 55 inç’lik ekran boyutlarına sahip seçenekleri bulunuyor. 1080p destekli panele sahip olan bu serinin Mayıs 2014’ten itibaren çıkış yapması bekleniyor.

L74 tam dizi LED arka aydınlatma sayesinde mükemmel kontrast ve derin siyahlar sunuyor. Yerel karartma ve çift çekirdekli X2 işlemci sayesinde yüksek bir performans sunan bu seri aynı zamanda CEVO teknolojisi sayesinde yüksek görüntü kalitesi sunan L74, Toshiba’nın en yüksek Smart TV Cloud performansına sahip ürünü olarak dikkat çekiyor. Yenilenen Smart TV portalı çeşitli uygulamaların yanı sıra desteklenen ülkelerde MediaGuide Replay olarak adlandırılan, kullanıcıların içerik tüketimine göre tavsiyelerde bulunan bir uygulama da içeriyor.

6 Series L64’ün 42 inç ve 47 inçlik çeşitleri bulunuyor. Tam dizi LED arka aydınlatma ve yerel karartma özellikli bu seride CEVO teknolojisi bulunmuyor. Bu da görüntü kalitesinde L74’ü göre bir basamak düşüş anlamına geliyor. Yine de çift çekirdekli işlemci sayesinde üst sınıf L74’te olduğu gibi yüksek bir Smart TV Cloud performansı elde etmek mümkün oluyor.

Aşağı doğru indiğimizde karşımıza çıkan 5 Series L54’ün ise 40 inç ve 48 inç ekran büyüklüklerinde sahip seçenekleri mevcut. Bu modeller Edge LED kontrol edilen kenar aydınlatma yöntemi sayesinde tam LED dizisi teknolojisine göre daha yüksek görüntü kontrastı sunuyor. Daha düşük güçlü işlemci bir önceki nesil Smart TV performansının sunulduğu anlamına geliyor, ancak L74 modelindeki özellikleri bu seride de görüyoruz.

Giriş seviyesi 3 Series L3’te ise 24-48 inç arasında değişen büyüklüklerde LCD modelleri bulunuyor. Makul fiyatlarla tüketicilerle buluşacak bu seri içinde Smart TV işlevleri bulunuyor. Örneğin L54 modeli internet destekli tekrar izleme servisini uygun fiyatlarla tüketicilere sunacak.

Toshiba 4K çözünürlük destekli 9 Series modeliyle ilgili duyuruları henüz yapmadı. Ancak geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bir basın toplantısında yeni 4K serisiyle ilgili detayların yolda olduğu kaydedildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER