Teknoloji

Toshiba 20 megapiksel CMOS sensörüyle akıllı telefon kameralarına doping yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

toshiba-kamera-sensor-270814

Toshiba genel mobil kamera performansını artırabilecek gelişmiş kamera görüntü sensörünü duyurdu. 1/2.4 inç’lik 20 megapiksel BSI CMOS görüntü sensörü akıllı telefonlar ve tabletler için 6 mm’lik z-height kamera modüllerinin kullanımını mümkün hâle getiriyor. Sensörün alanını eskiye kıyasla daha verimli değerlendiren şirket, tüm pikselleri 1.12 milimetreye sığdırmayı ve işlemci boyutunu küçültmeyi başardı. Böylelikle pek çok akıllı telefonda bulunan modülde 20 megapiksel kullanımının önü açıldı.

Toshiba’dan yapılan açıklamada yeni sensörün saniye başına 22 kare yakalayabildiği belirtildi. Çözünürlük azaldıkça bu rakamı daha yukarıya çekmek de mümkün. Örneğin 18.8 megapiksel çözünürlükte saniyede 24 kare yakalanırken, 16.3 megapikselde bu rakam 28’e çıkıyor. 1 Eylülden itibaren üreticilere örnekleri göndermeye başlayacak olan Toshiba’nın önümüzdeki yılın şubat ayında geniş kapsamlı üretime geçmesi bekleniyor. Örnek sensörlerin her biri 2 bin yen (41 TL) karşılığında satılacak. Geniş kapsamlı üretime başlanmasıyla birlikte bu rakam aşağıya çekilecek.

Toshiba bu yıl içinde akıllı telefonlar için Lytro tarzı ikili bir kamera modülü duyurmuştu. Şu ana kadar bu modülü kullanan bir üretici ortaya çıkmazken, benzer bir sistemin kullanıldığı tek cihaz olarak HTC One (M8) göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER