Teknoloji

Tony Fadell Google Glass’ı kurtarmak için gönüllü olmuş

Google, geçtiğimiz ocak ayında Glass’ı özel projeler geliştiren Google X laboratuvarından mezun etmiş ve ürünün yönetimini Nest kurucusu Tony Fadell’e bırakmıştı. Arzulanan ilgiyi oluşturmayı başaramayan Google Glass’a gizlilik odaklı endişeler nedeniyle şüpheyle yaklaşılmıştı.

Bu durum, Tony Fadell’in Google Glass’ın sorumluluğunu zorla almış olabileceği ihtimalini akıllara getirmişti. BBC’ye konuşan Tony Fadell, görevi bizzat kendisinin istediğini belirtti.

Google yönetiminin kendisine “Tony, bu işi temizle!” şeklinde yaklaşmadığını dile getiren Fadell, kendisinin gönüllü olduğunun altını çizdi. Google Glass’ı önemli bir ürün olarak tanımlayan Fadell, işleri yoluna sokmanın biraz zaman alacağını itiraf etti.

Google yönetiminin Google Glass kararında Tony Fadell’den gelen talebin ne kadar etkili olduğu bilinmiyor. Şirketin Google Glass’ı başka bir doğrultuya yönlendirme kararını Tony Fadell’in talebinden önce almış olabileceğini de unutmamak gerekiyor. Tony Fadell’in komutasında hazırlanan ikinci nesil Google Glass’ın arzulanan başarıyı getirip getirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER