Teknoloji

Tony Fadell: Google Glass’ı yenilerken tabularımız olmayacak

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Google geçtiğimiz ocak ayında Google Glass Explorer programını sonlandırmış, pek çok kişi artırılmış gerçeklik gözlüğünün temelli rafa kaldırıldığını düşünmüştü. Ancak bu düşüncenin temelsiz olduğu kısa süre içinde anlaşılmış ve Glass’ın Google X bünyesinden çıkarak bağımsız bir departmana dönüştüğü açıklanmıştı. Google Glass projesinin başına ise Nest CEO’su Tony Fadell getirilmişti. Google Glass’a dair değerlendirmelerini ilk kez kamuoyuyla paylaşan Fadell, yola yeniden çıkarken tabularının olmadığını dile getirdi.

Birleşik Krallık’ta düzenlenen Google Zeitgeist konferansında konuşan Fadell, ekibinin Glass’ın geleceğini belirlemek adına her detayı incelemeye karar verdiğini belirtti. Explorer programının sona ermesinin ardından Glass konusunda Google bir sessizliğe bürünmüş, sadece şirketin icra kurulu başkanı Eric Schmidt bir açıklama yapmış ve projenin sona erdiği iddialarını yalanlamıştı. Schmidt, Google Glass’ın kendileri adına büyük ve çok temel bir platform olmayı sürdürdüğünü söylemiş ve projenin kullanıcılara hazır hâle gelmesi amacıyla Fadell’e teslim edildiğini sözlerine eklemişti.

Tony Fadell, Google Glass’a ek olarak, Google’ın 2014’te 3.2 milyar dolar karşılığında satın aldığı ev otomasyon şirketi Nest’in de CEO’luğunu yürütüyor. Nest ile birlikte Google’a katılan Fadell, şirketinin yeni çatısı altında da bağımsızlığını koruduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER