Teknoloji

TomTom Touch vücut kompozisyonunu analiz edecek

tomtom touch
Görsel: Engadget

TomTom, IFA 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte üç yeni giyilebilir ürününü görücüye çıkarttı. Söz konusu cihazlardan biri, şirketin ilk fitness takip cihazı olma özelliğini taşıyor. TomTom Touch adını taşıyan ürünü, rakiplerinden ayıran başka bir özellik bulunuyor. Touch vücut kompozisyonunu analiz edebiliyor.

Vücut kompozisyonunu analiz etme gibi, bugüne kadar genellikle akıllı basküllerde görülen bir özelliğin fitness takip cihazına yerleştirilmesi sıra dışı bir tercih olarak nitelenebilir. Vücudun yağ ve kas oranını gösteren Touch, aynı zamanda kalp atış hızını sürekli olarak ölçüyor. Touch kalori ve adım sayma gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyor.

TomTom’un IFA 2016 kadrosunda sadece Touch bulunmuyor. Şirket, doğa sporlarına meraklı olanlar için hazırladığı GPS özellikli iki saati de IFA 2016 kapsamında görücüye çıkarttı. Bu modellerden biri olan Spark 3, sürekli olarak GPS takibi yapabiliyor. Cihazdaki 3 GB dahili depolama alanı müzik dinleme amacıyla kullanılıyor.

Üçüncü nesil Spark’ın selefinden farklı olarak barındırdığı çeşitli özellikler de bulunuyor. Bunlardan biri olan rota keşif özelliği sayesinde kullanıcılar başlangıçtaki ve mevcut konumlarını görebiliyor ve nasıl bir yolun izlendiği incelenebiliyor. Kullanıcılar kendi rotalarını da saate yükleyebiliyor. Strava gibi üçüncü taraf servislerden de rota aktarımı yapılabiliyor.

tomtom-010916
Görsel: Engadget

Şirketin tanıttığı bir diğer ürün olan Adventurer ise Spark 3’te bulunan bileşenlerin üstüne barometreyi ekliyor. Doğa yürüyüşçüleri, kayakçılar, snowboard yapanlar ve koşucular için geliştirilen Adventurer ile mesafe, yükseklik, boylam gibi değerleri takip etmeyi sağlıyor. Kalp atış hızını ölçebilen, kalori ve adım sayabilen Adventurer’ın 24 saatlik bir pil ömrü olduğu söyleniyor. Koşuları otomatik olarak tespit edebilen Adventurer ile en yüksek hız ve diğer koşu verileri görülebiliyor.

TomTom Touch 8 Eylülde satışa çıkacak

TomTom Touch, 8 Eylülde yurt dışında satışa çıkacak. Saatin ABD’deki fiyat etiketinde 130 dolara yazacak. Önümüzdeki hafta piyasada olacak bir diğer cihaz olan Spark 3 içinse 250 dolar ödemek gerekecek. Adventurer ise 350 dolarlık fiyat etiketiyle 18 Ekimde satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER