Teknoloji

TomTom Fitness Age ile akıllı saatlerini daha yetenekli hâle getiriyor

TomTom pek çok kişinin aklına navigasyon çözümleriyle gelse de, piyasadaki en iyi fitness saatlerinden bazılarının altında da şirketin imzası bulunuyor. TomTom Fitness Age adını verdiği yazılımla saat portföyünü daha yetenekli hâle getirmeye hazırlanıyor.

IFA 2017’de duyurulan Fitness Age, kullanıcıları biraz daha fazla motive etmeyi amaçlıyor. Yazılım güncellemesiyle TomTom’un saatleri kullanıcılara zindelikleri için daha “kişisel” tavsiyeler verebilecek. Böylelikle kullanıcılar daha bilinçli egzersizler yapabilecek.

Fitness Age’in temelinde kullanıcıların kişisel zindelik seviyesi ve saat üzerinden erişilen VO2 Max sonuçları bulunuyor. Bu değerler kullanıcıların cinsiyetlerinin ortalama değeriyle karşılaştırılıyor. Fitness Age’i yani “zindelik yaşı” gerçek yaşından daha küçük olan kullanıcılar, daha zinde olarak niteleniyor.

Yeni yazılım, kullanıcılara o günkü aktivite seviyeleri doğrultusunda zindelik puanları verecek. 10 dakikalık tempolu bir koşu, 20 dakikalık bir yürüyüşe kıyasla daha fazla zindelik puanı kazandırabilecek. TomTom böylelikle kullanıcılarının işe yaramayan egzersizlerden vazgeçmesini ve egzersiz zamanlarını daha iyi değerlendirmesini amaçlıyor.

tomtom fitness ageTomTom kullanıcılarına ilk defa egzersizlerini kişiselleştirme imkânı da sunuyor. Kullanıcılar yağ yakma, dayanıklılık, zindelik, hız ve güç egzersizleri arasında seçim yapabilecek. Zindelik yaşını ve VO2 Max sonuçlarını otomatik olarak takip edecek olan TomTom, bir sonraki egzersizin yoğunluğu konusunda tavsiyelerde bulunacak.

TomTom Fitness Age güncellemesinin dağıtımına eylülde başlayacak

TomTom yeni özelliklerini saatlerinin yanı sıra iOS ve Android için hazırladığı fitness uygulamalarında da sunacak. Runner 2, Runner 3, Spark, Spark 3 ve Adventurer modelleri eylül ayı içinde Fitness Age güncellemesine kavuşacak.

İLGİLİ HABERLER