Teknoloji

TomTom bazı eski cihazlarının haritalarını güncellemeyi bırakıyor

Navigasyon çözümleri konusunda akıllara gelen ilk isimlerden biri olan TomTom, bazı eski cihazlarında bundan böyle harita güncellemesi yapmayacağını duyurdu. Şirket kullanıcılarına araçlarındaki eski mobil navigasyon cihazlarını yenilemeleri tavsiyesinde bulundu.

Şirket, kararını internet sitesi üzerinden yayınladığı bir duyuruyla açıkladı. Açıklamada, eski sistemlerin en yeni haritaları ve yazılımı çalıştırmak için yeterli kaynaklara sahip olmadığının altı çizildi. Şirketin beraber çalıştığı çok sayıdaki otomobil üreticisinden ise şu an için konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Bundan böyle desteklenmeyecek bir cihaza sahip olanlar, bundan böyle yazılım güncellemelerine erişemeyecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu gruptaki kullanıcıların mevcut planları sona erince abonelik erişimleri de kesilecek.

TomTom kullanıcılarına yeni bir ürün almalarını tavsiye ediyor

TomTom, güncelleme almayacak bir cihaz sahibi olan kullanıcılarına yönelik tavsiyesini de lafı fazla dolandırmadan yapıyor. Şirketten yapılan açıklamada, eski cihaz sahiplerine yeni bir cihaz satın almaları tavsiye edildi. Açıklamada, “Bu durum, yeni navigasyon ürünlerimizin neler sunduğunuzu görmeniz için muhteşem bir fırsat olabilir.” ifadesi kullanıldı.

İLGİLİ HABERLER