Manşetler

TomTom navigasyon uygulamaları nihayet Android platformunda

TomTom’un popüler çevrim dışı navigasyon uygulamaları nihayet Android platformunda da dağıtıma sunuldu. iOS tarafından uygulamalarla aynı özellikleri sunan Android uygulamaları sadece Foursquare entegrasyonu içermiyor gibi görünüyor. Ancak bunun dışında farklı dillerde sesli yol yardımı desteği, hız kamerası bildirimleri, HD Traffic yönlendirmeleri ve TomTom’un söylediğine göre yılda dört defa veya daha fazla olacak şekilde ömür boyu harita güncellemeleri uygulamayla birlikte sunuluyor.

TomTom uygulamalarının fiyatlar ülke ve bölgelere göre farklılık gösteriyor. Örneğin Türkiye’ye özel navigasyon uygulaması 45.31 dolarlık fiyat etiketiyle Google Play Store üzerinden satılıyor. Android 2.2 ve üzeri sürümde çalışan uygulamaların şu an için 800 x 480 veya 854 x 480 piksel çözünürlükleri desteklediği, daha yüksek çözünürlüklü ekranların desteklenmesi içi de çalışıldığını kaydetti. Bu, Galaxy Nexus, Nexus 7, Galaxy S III, Galaxy Note ve HTC One X gibi daha yüksek çözünürlüklü ekrana sahip cihazlarla uygulamaların uyumlu olmadığı anlamına geliyor.

Bu arada TomTom Google Play Store’a yüklenmiş sahte uygulamalara karşı da uyardı. Resmi TomTom uygulamalarının üreticisinin “TomTom International BV” olduğunun altını çizdi. Doğru uygulamayı bulup bulmadığınızı anlamak için bu geliştirici bilgisine dikkat edin. Ya da aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek TomTom Türkiye Android uygulamasının Google Play Store üzerindeki sayfasına yönlenin.

İlgili >> Google Play Store (TomTom Türkiye)

İLGİLİ HABERLER