Eğlence

Yeni Tomb Raider oyunu E3 2023’te tanıtılabilir

amazon tomb raider

Tomb Raider serisinin yeni oyununu bekleyenler sonunda müjdeli bir haber duyabilir. Oyunun haziran ayında gerçekleştirilecek E3 2023 oyun fuarında gözler önüne çıkacağı söyleniyor. Yapımcı Crystal Dynamics’in konuyla ilgili bilgileri yatırımcılarla paylaştığı belirtiliyor.

Crystal Dynamics bir süre önce Marvel’s Avengers üstünde çalışmayı sonlandırmıştı. Dolayısıyla şirket için zamanlamanın bir hayli uygun olduğu söylenebilir. Bu kararın yeni Lara Croft macerasının duyurusunu daha öne çıktığı iddiası da konuşulanlar arasında yer alıyor.

“Büyük” oyunların duyurusu için oyun dünyasında iki etkinlik öne çıkıyor. Bunlardan biri E3 fuarı, diğeri ise The Game Awards töreni. The Game Awards töreni yılın sonlarında gerçekleştiriliyor. Bu nedenle Crystal Dynamics’in duyurusu için 13-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek E3 2023 daha mantıklı bir seçenek hâline geliyor.

Yeni Tomb Raider oyununun yayıncısı Amazon Games olacak

Oyun hakkında bilinenler şu an için sınırlı. Sadece Amazon Games’in oyunun yayıncısı olacağı biliniyor. Bu da oyunun Amazon Luna bulut oyun servisinde yerini alacağı anlamına geliyor.

Yeni Tomb Raider oyununun Unreal Engine 5 ile geliştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Lara Croft karakterini İngiliz bir oyuncunun canlandırması da beklentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER