Eğlence

Tomb Raider serisinin yeni oyunu Unreal Engine 5 ile geliyor

epic games ücretsiz oyun tomb raider

Lara Croft’un en yeni macerası, yani Tomb Raider serisinin 13. oyunu için hazırlıklar başladı. Konuyla ilgili açıklama oyunun geliştiricisi Crystal Dynamics’ten geldi. Stüdyodan yapılan açıklamada, oyunun Epic Games’in Unreal Engine 5 motoruyla geliştirileceği belirtildi.

Crystal Dynamics, Unreal Engine 5 ile hikaye anlatımı ve oyun deneyiminde yeni seviyeye geçmeyi hedefliyor. Stüdyo, serinin son birkaç oyununda kendi tasarımı olan Foundation Engine isimli oyun motorunu kullanmıştı.

Crystal Dynamics bünyesinde serinin genel müdürlüğünü yürüten Dallas Dickinson, geliştirme çalışmalarına yakın zamanda başladıklarını belirtti. Dickinson hedeflerinin yüksek görsel kalite ve hayranların hak ettiği aksiyon ve macera deneyimini sunmak istediklerini sözlerine ekledi.

Serinin hâlihazırdaki en yeni oyunu 2018 çıkışlı Shadow of the Tomb Raider. Survivor üçlemesini tamamlayan bu oyun; Lara Croft’u dünyayı gezen bir maceracı, arkeolog ve hazine avcısı olarak köklerine dönüş sürecinin son halkası olmuştu. Stüdyodan geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, klasik ve modern oyunların zaman akışlarının birleştirileceği ve bir yandan da Lara Croft için yeni maceraların hazırlanacağı belirtilmişti.

Serinin Unreal Engine 5 ile hazırlanan yeni oyununun ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Tomb Raider, çizgi dizisiyle de Netflix abonelerinin karşısına çıkacak. Dizinin yazarlığını ve yürütücü yapımcılığını The Witcher: Blood Origin projesinde de görev yapan Tasha Huo üstleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER