Eğlence

Tom Holland Spider-Man kostümünü giymeye devam edecek

tom holland spider-man

Spider-Man: No Way Home (Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok) ile Marvel Sinematik Evreni’ndeki mevcut Spider-Man üçlemesi sona erecek. Ancak filmin başrolü Tom Holland, Spider-Man kostümünü çıkarmayacak. Sony yapımcısı Amy Pascal, Holland’ın Marvel Sinema Evreni’nin parçası olacak üç Spider-Man filminde daha başrolü üstleneceğini açıkladı.

Pascal konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu Marvel ile birlikte yapacağımız son film değil. Holland ve Marvel ile yapacağımız yeni Spider-Man filmi için hazırlanıyoruz. Bunu üç film olarak düşünüyoruz. No Way Home, en son Marvel Sinema Evreni filmimiz değil. Marvel ve Sony yola birlikte devam edecek.”

Holland’ın başrolde olduğu yeni Spider-Man filmlerinin izleyicilerin karşısına çıkacağını anlamak zor değil. Ancak Spider-Man eksenindeki özel lisans anlaşmaları, işleri biraz daha karışık hâle getiriyor. Spider-Man’in hakları 1998’de Sony tarafından satın alınmıştı. Bu nedenle mahallenin dost canlısı süper kahramanı, Marvel’ın diğer süper kahramanlarından farklı bir yerde duruyor. Diğer Marvel kahramanlarının büyük kısmının hakları, Marvel’ın sahibi olan Disney’e ait.

2015’te Marvel ve Sony arasında yapılan bir anlaşmayla Spider-Man’in Marvel Sinematik Evreni’ne entegrasyonu mümkün hâle gelmişti. Taraflar arasındaki ilişki bu anlaşmaya rağmen dalgalı bir seyir izlemiş, 2019’da kâr paylaşımı nedeniyle Sony ve Marvel karşı karşıya gelmişti. Taraflar birkaç hafta sonra yeni bir anlaşmayla bu sorunu çözmüştü.

Lisans karmaşası nedeniyle Tom Holland’ın başrolü üstlendiği iki Spider-Man filmi, Disney Plus’ta gösterilebilmiş değil. Buna ek olarak, Spider-Man’i de Venom ve yakında vizyona girecek Morbius’ta görmek mümkün değil.

Ancak gelecekte vizyona girecek Spider-Man filmlerinin Disney’in çevrimiçi platformlarında gösterimi için 2022’den itibaren geçerli olacak bir anlaşma yapılmış durumda. Buna ek olarak, Amy Pascal’ın Marvel ile iş birliğinin süreceği açıklamasını da unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla Tom Holland, gelecekte çekilecek bir Venom filminde Spider-Man olarak karşımıza çıkarsa sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER