Eğlence

Tom Cruise NASA ve SpaceX desteğiyle uzayda film çekecek

tom cruise

NASA, uzayda çekilecek ilk film için ünlü oyuncu Tom Cruise ile çalışacağını açıkladı. Konuya ilişkin duyuruyu NASA’nın baş yöneticisi Jim Bridenstine yaptı. Projeye dair detaylar şu an için bilinmezken, Bridenstine filmin Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çekileceği bilgisini vermekle yetindi.

Cruise’un bu maceraya nasıl katılacağı da belirsizliğini koruyor. Ancak ünlü oyuncunun rol aldığı filmlerde bazı zorlu sahnelerin çekiminde bizzat yer aldığı biliniyor. Cruise, 2015’te vizyona giren Görevimiz Tehlike 5’in açılış sahnesi için gerçekten de bir Airbus A400’ün kapısına tutunmuştu. Dolayısıyla Cruise’un yeni hedef olarak “uzayda film çekmeyi” seçmesi mantıklı görünüyor.

Cruise ve NASA arasındaki bu işbirliğine dair haberleri ilk olarak kısa bir süre önce Deadline sitesi gündeme taşımıştı. Haberde Cruise’un film için SpaceX ile görüştüğü belirtilmiş, ancak konuyla ilgili olarak SpaceX veya NASA’dan bir doğrulama gelmemişti.

SpaceX, şubat ayında 2021’in sonları veya 2022’nin başlarında dört “sade vatandaşı” Crew Dragon uzay kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na götüreceğini açıklamıştı. Crew Dragon, ilk kez bu ayın sonlarında NASA’nın astronotlarını istasyona taşımak için kullanılacak. Cruise’un SpaceX’in bahsettiği dört sade vatandaştan biri olması ihtimal dahilinde görünse de, henüz bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil.

NASA, Tom Cruise işbirliği konusunda şimdilik başka detay vermeye yanaşmıyor. Kurum tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, detayların uygun zamanda paylaşılacağı belirtildi. SpaceX CEO’su Elon Musk ise Jim Bridenstine’a gönderdiği tweet’te “Çok eğlenceli olmalı” şeklinde bir ifade kullandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER