ManşetlerUlaşım

Togg’un Trugo şarj istasyonları Türkiye geneline yayılıyor

togg trugo

Yıl sonuna kadar T10X ile yollara çıkacak Togg’un kesintisiz ve sorunsuz bir şarj deneyimi sunacak özel iştiraki Trugo, kullanıcılarına kesintisiz bir şarj deneyimi sunmayı hedefleyerek Türkiye’nin farklı bölgelerinde hızla cihaz kurulumlarına devam ediyor. İlk olarak İstanbul ve Ankara arasında Bolu’da ilk şarj cihazları kurulan Trugo, şu anda Bursa, İstanbul, Samsun, Sakarya, Düzce, Ankara, Kocaeli, Van ve Denizli’de de kurulumlarını tamamladı. 2023 yılı sonunda Türkiye’nin 81 ilinde hizmet vermesi planlanan Trugo, yüksek performanslı şarj cihazlarıyla tüm elektrikli araç kullanıcılarının ihtiyaçlarına yanıt verecek.

Trugo’nun yüksek performanslı şarj cihazları, bir bataryanın doluluk oranını 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80’e ulaştırarak kullanıcılarına hızlı ve kesintisiz bir deneyim sunuyor. Ayrıca, yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak çevreye de katkı sağlıyor.

Kullanıcılar, Trugo’nun mobil uygulaması ve web sitesi üzerinden şarj istasyonlarını takip edebilir, kendilerine en uygun istasyonu bulabilir ve şarj sürecini takip edebilirler. Ayrıca, anlık boş olan şarj istasyonları görüntülenebilir, böylece kullanıcılar menzil endişesi yaşamadan elektrikli araçlarını diledikleri gibi kullanabilirler.

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, ülkemizde uçtan uca elektrikli araçlarla seyahat etmeyi mümkün kılacak yüksek performanslı şarj cihazlarının kurulumlarını farklı bölgelerde sürdürdüklerini ve 2023 sonunda 81 ilde kurulumları tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Tüm elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Trugo şarj istasyonlarında fiyatlar belli oldu

Trugo şarj istasyonlarında maliyetler netleşti. 180 kW’lık ve 300 kW’lık istasyonlarda kWs başına ücret 7,99 lira olarak belirlendi. Ayrıca, şarj tamamlandıktan sonra şarj istasyon alanının otopark olarak kullanılması durumunda dakikada 0,5 lira ücret alınacak.

Kısa menzilli Togg’un şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418,6 lira olup, kilometre başına enerji harcaması 1,33 lira olarak hesaplandı. Uzun menzilli Togg’un şarj maliyeti ise 707,1 lira olacak ve kilometre başına enerji harcaması 1,35 lira olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER