ManşetlerUlaşım

Togg gelecekte çıkaracağı otomobilleri hakkında ipucu verdi

togg
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gemlik Kampüsünün açılışını yapan ve C-SUV segmenti ilk seri üretim otomobilini hattan indiren Togg, etkinlikte geleceğe yönelik ürün planları hakkında bir ipucu da verdi. Törende bir konuşma yapan CEO Gürcan Karakaş, gelecek Togg otomobilleri ile ilgili bir yol haritası paylaştı. Ayrıca Togg’un Twitter hesabından da bununla ilgili bir paylaşım yapıldı.

Dünya Gazetesi‘nin haberine göre Karakaş, “Artık bir hatchback yapmaktan vazgeçtik. Çünkü günümüzde Cross-Coupe diye tabir ettiğimiz, daha dinamik, daha heyecanlı ve hedef kitlemizin de beğenisini daha fazla kazanacak bir Cross-Coupe hazırlayacağız. 2025’in ilk yarısında sedanımız, 2026’da Cross-Coupe geliyor.” dedi.

Karakaş, yarını değil, yarından sonrasını düşünmek olduğunu, bu doğrultuda hedeflerinin tüm akıllı cihaz üzerindeki ve bağlı olduğu cihazlarla olan iletişimi sağlayacak bir merkezi bilgisayar oluşturmak olduğunu dile getirdi. Batarya konusuna da değinen CEO, elektrikli otomobile geçiş yapan sektör oyuncularının söz konusu batarya hücresi olduğunda zayıf olduğunu, gelecekte bunun bir krize dönüşebileceğini, bu nedenle şimdiden batarya konusunda bir iş ortaklığı oluşturduklarını kaydetti. Bunun sadece otomobillere enerji sağlamayı değil, yenilenebilir enerjiyi depolamayı da içerdiğini dile getirdi.

Togg çok yakında dijital ürünlerini de sunmaya başlayacak. Karakaş, bir teknoloji şirketi olarak akıllı cihazın yanı sıra farklı dijital ürünler üzerinde de çalıştıklarını belirterek, “Çok yakında dijital ürünlerimizi de duyurmaya başlayacağız. Mobilite çözümleri, büyük veri, siber güvenlik, fintech, blok zinciri, oyunlaştırma, akıllı şebekeler ve mobilite servisleri gibi stratejik alanlar üzerine yoğunlaşıyoruz. Kullanıcılarımıza, akıllı yaşam, e-cüzdan, uzaktan güncelleme, akıllı bağlantı gibi hizmetler sayesinde kesintisiz bir mobilite deneyimi sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Togg için ön satışlar şubat ayında başlayacak

Gemlik Kampüsü açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg için siparişlerin şubatta alınacağını ve fiyatın da o zaman açıklanacağını söyledi. Togg logolu montlar giyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, sonrasında Togg aracını test etti. Test sürüşüne ilişkin Twitter’da paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yolun açık olsun, tekerine taş değmesin Togg…” dedi.https://twitter.com/RTErdogan/status/1586378956030316549

İLGİLİ HABERLER