Teknoloji

Todoist yapay zeka destekli Akıllı Takvim özelliğini duyurdu

todoist akilli takvimTodoist Akıllı Takvim adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Yapay zeka destekli bu yeni özellik, kullanıcılara yapacakları işler için daha iyi bir takvim oluşturmakta yardımcı olmayı amaçlıyor. Böylelikle görevlerin tamamlanma oranının da yükselmesi hedefleniyor. Şirketten yapılan açıklamada, uygulamayı kullananların yüzde 70’inin tarihi geçmiş görevleri olduğunu belirtildi. Yeni sistem sayesinde tarihi geçmiş görevler için servis tarafından yeni bir takvim hazırlanacak.

Akıllı Takvim özelliği, kullanıcıların takvimini daha iyi programlamak adına kullanıcılara dair şeyler öğreniyor. Böylelikle görevlerin günler ve haftalara dağıtılması kolaylaşıyor. Uygulama, bundan böyle kullanıcıların alışkanlıkları doğrultusunda programları şekillendirecek. Yapay zeka, kullanıcılardan toplanan anonim veriler doğrultusunda görevlerin aciliyeti konusunda karar verebilecek.

Servise bir iş eklendiğinde Akıllı Takvim, görevin ne zaman tamamlanması gerektiğini anlayacak. Hangi görevin hafta içi, hangi görevin hafta sonu tamamlanacağı otomatik olarak belirlenecek. Takvim, kullanıcıların iş yükünün fazla olması durumunda dolu olan günlere yeni görevler eklemeyecek.

Todoist Akıllı Takvim hedefler doğrultusunda bitiş tarihleri önerecek

Akıllı Takvim özelliği, kullanıcılara hedefleri doğrultusunda proje bitiş tarihleri önerecek. Todoist kullanıcıları, kendilerine uymayan Akıllı Takvim önerileri üzerinde düzenleme yapabilecek. Yapay zeka tabanlı pek çok özellik gibi, Akıllı Takvim de kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda gelişecek.

İLGİLİ HABERLER