Manşetler

Tizen cihazlarını 2012’nin ikinci yarısında görmeye başlayabiliriz

Samsung ve Intel’in öncülüğünde bir grup tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi platformu Tizen‘e ilgili olan üreticiler arasında HTC de yer alıyormuş. Tayvanlı şirket gelecekte bu sistemi barındıran çeşitli cihazlar çıkarabilir. Haber, Samsung’un geçen haftalarda Tizen için düzenlenmiş ilk geliştirici konferansında Tizen için referans donanımı göstermesinin arkasından geldi.

DigiTimes’ın verdiği habere göre sadece Samsung ve HTC değil, Acer ve ASUS da Tizen işletim sistemiyle yakından ilgileniyor. Acer ve ASUS’un 2012’nin üçüncü çeyreği bitmeden önce Tizen cihazlarıyla ilgili planlarını açıklaması bekleniyor. Saydığımız bu dört şirketin de Android cihazlarına önem verdiğini biliyoruz. Tizen’e karşı oluşan bu ilgi Linux tabanlı işletim sisteminin uzun vadede Android’e güçlü bir alternatif olabileceği inançlarını güçlendiriyor.

Samsung ve Intel’in başlattığı Tizen Ortaklığının üyeleri arasında NTT Docomo, Orange, Vodafone, SK Telecom, NEC, Panasonic, Telefonica gibi güçlü üreticiler ve mobil operatörler bulunuyor. Bu oluşum Linux Vakfıyla da yakın bir ilişki içerisinde çalışıp dünyaya en mükemmel yazılım deneyimini yaşatmak için elinden gelini yapıyor.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER