Teknoloji

Tizen 1.0 Larkspur yazılım geliştirme aracı ve kaynak kodu yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Linux tabanlı açık kaynak kodlu mobil işletim sistemi projesi Tizen geçtiğimiz eylül ayında MeeGo’nun küllerinden doğarak yola çıkmıştı. Tizen 1.0 Larkspur sürümüne ait yazılım geliştirme aracı (SDK) ve kaynak kodunun yayınlanmasıyla birlikte proje mihenk taşlarından birine ulaştı.

Yazılımcılar geçen ocak ayından beri yazılımın hazırlık versiyonlarına göz atma şansına sahipti, ancak 1.0 sürümüyle birlikte web tabanlı uygulamaları çalıştırmak ve hatalarını ayıklamak için internet tarayıcısı tabanlı yeni bir simülatör ve ayrıca iyileştirilmiş bir simülatör geliyor. Kaynak kodu genişletilmiş HTML5 desteği kazanırken bunun yanında yeni konum servis işlevleri de eklendi.

Tizen projesinin arkasında Samsung, Panasonic, NEC Casio, Telefonica, Vodafone, ACCESS, SK Telecom ve NTT Docomo gibi önde gelen üreticiler ve mobil operatörler var. Tabii ki, Intel’in öncülüğünü de unutmamak gerek. Buna rağmen Tizen’in pazarda ne kadar yaygınlık göstereceği tam olarak kestirilemiyor. Tizen ile ilgili daha fazla ayrıntının 7-9 Mayıs tarihlerinde San Francisco’da düzenlenecek konferansta ortaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Tizen

İLGİLİ HABERLER