EğlenceManşetler

Tivibu Şampiyonlar Ligi’yle birlikte uyduya taşınıyor

Tivibu-150115

Türk Telekom Grubu’nun IPTV platformu Tivibu’nun UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin yayın haklarını 2015-2016 sezonundan itibaren 3 yıllığına aldığı bir süre önce açıklanmıştı. Avrupa’nın en önemli futbol organizasyonlarının yayın haklarının Tivibu’ya geçişi nedeniyle gerçekleştirilen etkinlik, başka önemli duyurulara da sahne oldu. Söz konusu duyurular içinde en dikkat çekeni ise Tivibu’nun artık salt bir IPTV platformu olmaktan çıkıp uyduda da faaliyet göstereceğinin açıklanması oldu.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, TV yayıncılığında yeni bir dönem başlattıklarını ve bu sektörü de yeniden şekillendirmeye kararlı olduklarını ifade etti. Grup olarak nihai amaçlarının müşterilerine en iyi hizmetleri ilk ve en hızlı biçimde sağlamak olduğunu söyleyen Aslan, bu yaklaşımın grup içindeki mevcut entegrasyon yolculuğunun da temelini oluşturduğunun altını çizdi. 2009’dan bu yana Tivibu ile televizyon yayıncılığı alanında fark yarattıklarını söyleyen CEO, bu alana daha fazla yatırım yapma kararı aldıklarını ve televizyon yayıncılığının tüm boyutlarıyla Türk Telekom’un ana faaliyet alanlarından biri olacağını belirtti. Aslan bu yola çıkarken Türkiye’deki TV yayıncılığı sektörünü yeniden yapılandırmanın ve 20 milyondan fazla haneye ulaşmanın da hedefleri arasında olduğunu söyledi.

Türk Telekom Grubu’nun bireysel ve kurumsal segmentlerden oluşan yeni yapısında Grup Bireysel İş Birimi CEO’luğu görevini üstlenen Erkan Akdemir, bu yeni yapı altında sabit ve mobil hizmetlerin müşterilere tek elden ve entegre biçimde sunmayı mümkün kılacağını ve yepyeni ürün ve servislerin müşterilerle buluşmasının önünü açacağını belirtti. Bunun için TV yayıncılığı konusundaki hizmetlerini çeşitlendirerek hedeflerini büyüttüklerini söyleyen Akdemir, UEFA ile gerçekleştirilen işbirliğinin bu yaklaşımın en somut örneği olduğunu belirtti. Akdemir öncelikli misyonlarının sektörde uygulanan standartları yükseltmek olduğunun altını çizdi.

Türk Telekom Grubu’nun yeni organizasyon şemasında Grup Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcılığını üstlenen Hakan Dursun ise Tivibu’nun Avrupa futbolunun yeni adresi olacağını ifade etti. Dursun dünyanın en değerli iki spor organizasyonunu IPTV’nin yanı sıra uydu teknolojisiyle de sunacaklarını ve Türk Telekom’un güçlü altyapısı sayesinde futbol izleme deneyimini farklılaştıracaklarını belirtti. HD yayınlarını sürdüreceklerini söyleyen Dursun, uydu yayınlarında bazı maçlarda 4K çözünürlüğe ulaşacaklarını dile getirdi.

Tivibu’da önümüzdeki sezondan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını izleyecek olan futbolseverler, maçlarda dört spiker arasında tercih yapabilecek. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının yayını için Tivibu kendisine partner olarak TRT’yi seçti. Futbolseverler Şampiyonlar Ligi’nde salı günü ve Avrupa Ligi’nde perşembe günü oynanacak maçlardan birini TRT aracılığıyla açık kanaldan izleyebilecek. Şampiyonlar Ligi’nde 18, UEFA Avrupa Ligi’ndeyse 15 maç TRT’de de yayınlanacak. Maçların radyo yayın hakkı da TRT’de olacak.

Etkinlikte konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türkiye’de oynanacak Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi müsabakalarının yayın prodüksiyonunun da TRT tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Tivibu ile kurdukları işbirliğinden ötürü memnun olduklarını söyleyen Göka, TRT’nin de 4K yayın konusunda çalışmalar yaptığını ve bir aksilik olmadığı takdirde halihazırda TRT HD ismiyle yayın yapan kanalın 20 Şubattan itibaren TRT UHD veya TRT 4K adıyla 4K formatında yayına geçeceğini belirtti.

Tivibu’nun Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları için oluşturacağı abonelik paketlerinin detaylarının ise haziran ayında açıklanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER