EğlenceManşetler

Tivibu Ev televizyon ve sosyal ağı birleştirdi: Sosyal Tivi – Galeri & Video

TTNet’in IPTV servisi Tivibu Ev bir yıldan biraz daha uzun süredir faaliyet gösteriyor ve şu anda 50 bin abone sayısını geçmiş durumda. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 31 ilde hizmet veren bu servis kullanıcılarına kaçırdıkları TV programlarının tekrarlarını izleme, DVD’si yeni çıkmış olan filmleri uygun fiyatta kiralama veya geniş sayılabilecek bir film arşivinden dilediklerini seçip izleme fırsatı veriyor.

Giriş biraz basın bülteni havasında oldu, ancak Sosyal Tivi uygulamasından bahsetmeden önce Tivibu Ev hakkında ufak bir giriş yapmak gerekiyordu. Türkiye’nin şu an için tek IP TV servisi olarak nitelendirebileceğimiz Tivibu Ev çatısı altında son olarak bir sosyal ağ faaliyete geçti. Sosyal Tivi olarak adlandırılan bu servis sayesinde Tivibu Ev aboneleri kendi aralarında TV’leri üzerinden etkileşim kurabiliyor.

Sosyal Tivi ağına giriş yapmak için bir kullanıcı adı belirlemeniz gerekiyor. Her bir cihazda tek bir kullanıcı adı kullanılabiliyor, şu an için bir çoklu hesap desteği yok, gelecekte olup olmayacağını ise bilmiyoruz. TTNet yöneticileri bu noktada TV’nin ortak bir cihaz olduğunu düşünüyor ve bu ortak cihazda farklı profiller yaratmanın uygun düşmeyeceğini düşünüyor. Ancak Tivibu Ev’e özel mobil uygulamalar sayesinde özel profilleri Tivibu Ev ile konuşturmanın ve bu şekilde özelleştirme yapmanın mümkün olacağı belirtildi.

Sosyal Tivi için gerekli kaydı yaptıktan sonra yeni dağıtılan kumandalarda bulunan Sosyal Tivi butonu yardımıyla bu servisin menüsüne erişiliyor. Sosyal Tivi sayesinde yayınlanan programları veya Seç İzle bölümü altında sunulan içerikleri beğenme, diğer Tivibu Ev abonelerine program önerilerinde bulunma, diğer Tivibu Ev kullanıcılarının ne izlediğini, tabii ki onlar istedikleri takdirde, görme gibi özelliklere erişiliyor.

Tweetle bölümü sayesinde izlenen program veya filmle ilgili tweet paylaşımında bulunmak da mümkün. Sosyal Tivi, Tivibu Ev kullanıcılarının birbirleri arasında mesajlaşmalarına da olanak sağlıyor. Kullanıcılar Facebook’ta olduğu gibi birbirlerine arkadaşlık istekleri gönderebiliyor. Eğer bir abone size arkadaşlık teklifi gönderirse, bunu TV izlerken belirecek bir pencere yardımıyla görebilirsiniz. Tivibu’da Neler Oluyor? bölümü de Facebook’taki Haber Kaynağına benzer şekilde tüm gelişmeleri tek bir sayfadan görme fırsatı sunuyor.

TTNet yöneticilerinin belirttiğine göre, Sosyal Tivi kullanıcı sayısı 10 bin seviyelerine erişmiş. Bu, yaklaşık yüzde 20’lik bir kesimin sosyal özellikleri kullanmaya başladığı anlamına geliyor. Bu arada Sosyal Tivi için özel bir iPad uygulaması da yoldaymış. Bu uygulama sayesinde sosyal ağ servisini daha rahat kullanmak, daha rahat mesajlaşmak mümkün olacak.

Sosyal Tivi’ye ait ekran görüntülerinden oluşan galeriyi ve hazırladığımız Sosyal Tivi deneyim videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Sosyal Tivi deneyimi

Galeri: Sosyal Tivi Ekran Görüntüleri
[nggallery id=877]

İLGİLİ HABERLER