Teknoloji

Titan Juxt akıllı analog saat HP desteğiyle geliyor

titan juxt

HP, geçtiğimiz yılın sonlarında Movado ile birlikte hazırladığı bir akıllı saati piyasaya sürmüştü. Söz konusu saat, şirketin “Engineered by HP” olarak andığı programın bir devamı olarak ortaya çıkmıştı. Bahsi geçen programda saat üreticileri işin tasarım boyutunu üstlenirken, HP cihaza temel akıllı özellikleri yerleştiriyor. Programın en yeni üyesi ise Titan Juxt oldu.

Juxt’ta büyük, parlak ve renkli bir dokunmatik ekran bulunmuyor. Saatin kadranına yerleştirilen küçük ve siyah-beyaz LCD ekran sayesinde kullanıcılar gelen arama, kısa mesaj, e-posta ve sosyal medya bildirimlerini takip edebiliyor. Tıpkı Bold Motion’da olduğu gibi, akıllı saat farklı titreşim tonlarıyla da kullanıcılarını gelen bildirimlerden haberdar edebiliyor. Temel fitness takip özelliklerini de barındıran Juxt, hem iOS hem de Android ile uyumlu olarak çalışabiliyor.

Geçtiğimiz kasım ayında The Verge sitesinden Sean O’Kane’e konuşan HP giyilebilir ürünler grubunun yöneticisi Sridhar Solur, Titan’ın teknoloji ve geleneğin bir araya geldiği bir model oluşturmak istediğini belirtmişti. Uzaktan standart bir analog saat gibi gözüken Juxt, kadranına yerleştirilen LCD ekrana rağmen bu görüntüsünden pek bir şey kaybetmiyor.

HP’nin daha önce birlikte çalıştığı tasarımcı Michael Bastian, Chronowing adını taşıyan saatiyle Titan’ın hayata geçirmek istediği fikri çok daha şık bir paket çerçevesinde kullanıcılara sunmuştu. Ancak bu noktada Hindistanlı üreticinin kendisine seçtiği hedef kitlenin Michael Bastian ile aynı olmadığını da belirtmek gerekiyor. Solur, Titan’ın ününü “çok güvenilir” saatler üretmesine borçlu olduğunun altını çiziyor.

Titan Juxt, üç farklı formda potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkıyor: Paslanmaz çelik, titanyum ve roze altın. Her üç model de hakiki dana derisinden yapılmış bir kayışla birlikte geliyor. Tek bir şarjla 5 günlük kullanım ömrü sunan Juxt, 50 metre derinliğe kadar da suya dayanabiliyor. Saatin Hindistan satış fiyatı ise 15 bin 995 ila 19 bin 995 rupi (716-898 TL) arasında değişiyor.

“Engineered by HP” programı, geleneksel saat üreticilerine Tag Heuer veya Fossil gibi derinlemesine dalmadan akıllı saat pazarındaki kapasitelerini ölçme fırsatı sağlıyor. Titan da Juxt ile bu ölçüm fırsatını değerlendirmekten kaçınmayan şirketler arasına giriyor.

İLGİLİ HABERLER