Teknoloji

Tinder’dan kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bir değişiklik geliyor

tinder google play

Koronavirüs günlerinde yeni biriyle tanışmak ve buluşmak da oldukça zor. İnsanların evlerinde kalması, çöpçatan uygulamalarının varlık sebebini de tehlikeye atmış durumda. Bu uygulamaların en popüleri olan Tinder, mevcut durumun üstündeki etkisini en düşük seviyeye çekmek için farklı hamleler yapıyor.

Bu doğrultuda atılan ilk adımlardan biri, daha önce sadece Plus ve Gold kullanıcılarına sunulan Passport özelliğini tüm kullanıcılar için ücretsiz hâle getirmek olmuştu. Söz konusu özellik, kullanıcılara kendilerine dünya üzerindeki herhangi bir yerde partner arama imkanı sağlıyor. Ancak bunun için arama yapılacak noktanın girişinin manuel olarak yapılması gerekiyor.

Pek çok uygulamanın kodlarını inceleyerek yeni özelliklerin işaretlerini ortaya çıkaran Jane Manchun Wong, Tinder’ın test ettiği bir değişikliği gözler önüne serdi. Wong’un paylaşımına göre, kullanıcılar sadece bir butona dokunarak yerel ve global arama seçenekleri arasında geçiş yapabilecek. Kısacası, Tinder’da dünya turu atmak daha az zahmetli hâle gelecek.

Buluşma veya yüz yüze görüşme ihtimalinin çok küçük olduğu bir dönemde Tinder’dan uzaklarda yaşayan bir partner bulmak da mantıksız gibi görünebilir. Ancak Tinder’ın canlı video sohbet özelliği üzerinde çalıştığını hatırlatmakta da fayda var. Bu özelliğin ikinci çeyrek bitmeden kullanıma sunulması bekleniyor.

Tinder arayüzündeki bu değişikliğin ne zaman kullanıcılara açılacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Wong’un şimdiye kadarki paylaşımlarının doğruluğu, bu yeni sızıntının güvenilirliğini de artırıyor.

İLGİLİ HABERLER